fbpx
Print this page
Silviu Ghenghea (USR): „Noua școală modernă din Miroslava nu are niciun teren de sport”. Copiii stau în clase

Silviu Ghenghea (USR): „Noua școală modernă din Miroslava nu are niciun teren de sport”. Copiii stau în clase


Piatra de temelie a viitorului stă, în ce facem bine, responsabil, astăzi! Dar din păcate după mai puțin de un an de la tăiatul panglicii și inaugurarea cu fast a noii Școli Gimnaziale „Colonel Constantin Langa” din Miroslava, lucrurile nu stau chiar pe roze.

„Gazonul”, însămânțat acum câteva luni, lipsește cu desăvârșire, lăsând loc doar la buruieni. Cu toate că în fiecare an, în bugetul local regăsim sume pentru a achiziționa gazon pentru terenul de fotbal din Uricani, se pare că încă nu au găsit rețeta potrivită nici pentru terenul din curtea școlii.

Silviu Ghenghea, liderul consilierilor locali USR din Miroslava, susține că trebuie renovată urgent și vechea școală din comună

Locație pe care ar fi fost obligatoriu de amenajat un teren sau o sală de sport. Da, în cea mai bogată comună a Moldovei, la un proiect care se dorește a fi epicentrul educației din toată comuna Miroslava lipsește cu desăvârșire un loc unde să se desfășoare orele de educație fizică.

Mai mult, propunerea USR de construire a unui teren sau a unei săli de sport în incinta școlii a fost respinsă, executivul PNL motivând că se va face o sală de sport în satul Uricani… „De ce să faci sală de sport în Uricani? Pentru o echipa de fotbal de Liga a 3-a? Ok, poți să o faci, dar prioritatea cu siguranță este marea masă a elevilor din comună”, spune Silviu Ghenghea, consilier local USR.

Astăzi, orele de Educație fizică se desfășoară în sala de clasă sau în fața școlii, cadrele didactice fiind nevoite să improvizeze o poartă din țeavă și coturi folosite la instalațiile sanitare.

O poartă de fotbal improvizată din tuburi de plastic folosite la instalațiile sanitare

„Noua școală, construită să deservească majoritatea elevilor din comună, a devenit, în mai putin de un an, neîncăpătoare. ”Lipsa de analiză și viziune, fără a consulta și tine cont de specialiști, de cadrele didactice care gestionează zi de zi procesul educational, lovește din nou”, afirmă consilierul local Silviu Ghenghea.

Soluția este reabilitarea școlii vechi din centrul comunei, pentru a o pune la dispoziție până în toamnă, necesarul de locuri fiind depășit acum cu câteva clase.

„De asemenea, transportul pentru elevi și parcurile pentru grădinițe, constituie o alta problemă stringentă a infrastructurii educaționale din comuna Miroslava. Câteva sute de copii suunt transportați zilnic cu microbuze mai vechi de 14 ani”, a declarat, în încheiere, liderul de grup al consilierilor locali și președinte al filialei USR din Miroslava.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare