fbpx
 
CFR Cluj câștigă campionatul României pentru al cincilea an consecutiv

CFR Cluj câștigă campionatul României pentru al cincilea an consecutiv


CFR Cluj a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), echipa Universitatea Craiova, acest rezultat obținut în penultima etapă a play-off-ului Ligii 1 permițându-i să câștige al cincilea titlu consecutiv de campioană a României și al optulea din istoria sa.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, clujenii au 57 de puncte, în timp ce a doua clasată, FCSB, care a făcut egal, sâmbătă, cu FC Voluntari, are 53 de puncte și nu mai are șanse la titlu.

Pentru formația din Cluj este al cincilea titlu de campioană pe care îl obține avându-l ca antrenor pe Dan Petrescu.

CFR Cluj a mai câştigat campionatul României în 2008, 2010, 2012, 2018, 2019, 2020 şi 2021. Pentru fotbalul românesc din ultimele două decenii cele cinci titluri consecutive reprezintă o performanță unică.

Clujenii au început bine meciul de duminică cu oltenii, deschizând scorul în minutul 3, prin Boateng, care a fructificat pasa în fața porții venită de la Debeljuh. Același Debeljuh a majorat scorul la 2-0, după pauză, în minutul 56. Peste doar 5 minute, oltenii au redus din diferență prin Mateiu (2-1, min. 61). Ardelenii s-au limitat în ultima jumătate de oră la conservarea scorului și implict asigurarea titlului de campioană pentru a cincea oară consecutiv. Dan Petrescu a făcut o serie de schimbări defensive, iar tactica le-a permis să devină campioni cu o etapă înainte de finalul sezonului.

Medaliile și trofeul de campioană au fost înmânate duminică seara pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, în fața fanilor clujeni, care au sărbătorit evenimentul.

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, duminică seara, după câştigarea titlului, că a trăit la intensitate maximă finalul partidei cu Universitatea Craiova. El a recunoscut că în cazul în care echipa sa era egalată, CFR Cluj n-ar mai fi putut să-şi revină la timp pentru partida cu FCSB din etapa următoare, care s-ar fi jucat cu trofeul pe masă.

„Îi felicit pe aceşti băieţi, au făcut un lucru minunat. De asemenea îi felicit pe cei de la FC Voluntari, nu mă aşteptam (n.r. - să o încurce pe contracandidata la titlu FCSB). Pentru că atunci când auzi că se joacă acasă la FCSB când trebuia să se joace la Voluntari... te gândeşti că nu mai ai nicio şansă. Dar iată că Voluntari şi Craiova au arătat că acest campionat s-a jucat pe teren. Eu azi nu aş fi vrut să luăm gol. Dacă am ceva să reproşez băieţilor e golul primit şi ocazia lui Petrila, pentru că se făcea 3-1 şi finalul era mai liniştit. Aşa, sincer vă spun, vedeam în faţa ochilor un gol al Craiovei în ultimul minut. Şi dacă ne egalau, nu cred că mai puteam după-aia să ne revenim pentru meciul cu FCSB, pentru că tragedia ar fi fost prea mare. I-am fi dezamăgit pe suporteri. Ştiam că trofeul e aici, la Cluj, şi voiam neapărat să-l câştigăm aici”, a declarat tehnicianul la Digi Sport 1, citat de Agerpres.

Petrescu a menţionat că dintre toate cele cinci titluri pe care le are cu CFR Cluj, cel din acest an a fost cel mai dificil de câştigat.

„A fost cel mai greu titlu din toate cele cinci. Chiar dacă la unul dintre ele a fost creditat Edi Iordănescu, să nu uităm că şi eu am fost aproape jumătate de sezon. A fost cel mai greu pentru că au fost foarte multe probleme de lot, au fost mulţi jucători pe care a trebuit să-i schimbăm. Au fost mulţi jucători care nu intrau pe listă şi nu erau fericiţi, au fost multe scandaluri... am fost făcut praf în acest sezon, ca niciodată, de majoritatea... adică nu a fost cineva care să nu zică ceva urât de mine. De asta sunt foarte supărat, cred că merit puţin respect. Pentru că eu ca fotbalist am scos lumea în stradă, am făcut totul pentru ţara asta, iar ca antrenor, oriunde am fost, mi-am făcut datoria şi în ultimii şase ani am câştigat campionatul. Acum, la sfârşit, ultimul vorbesc eu şi sunt foarte mulţumit. Dar atât vreau, puţin respect, pentru că timp de şase ani am arătat că nu sunt un antrenor prost”, a declarat Dan Petrescu.

În conferinţa de presă de la finalul partidei, Dan Petrescu a explicat că le-a interzis oficialilor clubului CFR Cluj să organizeze petrecerea de titlu înainte de finalul partidei cu U Craiova: „Sper ca astăzi sau mâine să facem petrecerea de titlu. Le-am şi zis înainte celor din conducere să nu cumva să organizeze ceva. Pentru că dacă organizăm suntem proşti că poate după aia pierdem... Şi cred că acum au început să caute. Poate petrecerea va fi în seara asta sau mâine seară”.

Antrenorul a subliniat că doreşte neapărat să câştige meciul cu FCSB din ultima etapă a play-off-ului, chiar dacă acesta nu mai are nicio miză.

„Următoarele zile vor fi pline de petreceri, normal, dar vom merge să câştigăm la Buzău. Voi face o echipă foarte bună pentru a câştiga. Nu mergem în vacanţă la Buzău în niciun caz. Nu-mi place să pierd, nu pot să trec peste acest defect al meu. Şi atunci orice ar fi, vom merge acolo să câştigăm meciul cu FCSB”, a precizat Petrescu.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30