fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași: Autostrada A8 trebuie să fie o prioritate pentru toți decidenții administrativi și politici (P)

Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași: Autostrada A8 trebuie să fie o prioritate pentru toți decidenții administrativi și politici (P)


Observ cu mâhnire cum unii dintre colegii parlamentari de la alte partide încearcă să agite spiritele cu privire la proiectul autostrăzii Iași – Tg. Mureș (A8). Am spus în nenumărate rânduri că este nevoie de unitate pentru susținerea marilor proiecte ale Iașului. Să nu uităm că PSD a intrat la guvernare într-un moment critic, după ce PNL și USR au adus România în pragul colapsului. Este o mare dovadă de lașitate și imaturitate politică să arunci vina în curtea celuilalt, mai ales atunci când ești partener la guvernare.

Precizez din start că în momentul de față nu se poate vorbi de întârzieri. Capetele A8, care sunt finanțate prin PNRR, sunt în faza Studiului de Fezabilitate. Cu toate acestea, problemele semnalate de unul dintre consilierii ministrului Sorin Grindeanu au fost create de incompetența miniștrilor USR, Cătălin Drulă și Cristian Ghinea. Deși PSD a semnat în 2019 contractul pe tot segmentul Tg. Mureș - Tg. Frumos, miniștrii USR au prevăzut în PNRR finanțarea doar pentru capetele acestui tronson de autostradă. Din cauza USR, avem un contract care abordează proiectul ca pe un întreg și o finanțare care este asigurată doar parțial, pentru două secțiuni din trei.

Chiar și în aceste condiții, Ministerul Transporturilor va identifica, în următoarea perioadă, soluțiile legale din perspectiva contractului, astfel încât să nu fie probleme în executarea lucrărilor și în atragerea fondurilor din PNRR.  Problema nu este legată de lipsa de decizie sau de asumare a CNAIR, ci vizează doar aspecte tehnice și administrative din perspectiva firmei prestatoare.

Cât privește implicarea reprezentanților PSD Iași în susținerea acestui proiect, îi reamintesc deputatului Alexandru Muraru că la ultima întâlnire de lucru (ședința Comisiei de Analiză Tehnică (CAT)), organizată începutul lunii mai, la Piatra Neamț, în care s-a discutat despre stadiul documentațiilor pentru autostrada A8, niciun reprezentant PNL Iași nu a fost prezent, și mă refer în mod deosebit la șefii administrativi și parlamentarii liberali. Vă pot comunica toate aceste lucruri, pentru că, alături de prefectul Bogdan Cojocaru și deputatul Vasile Toma m-am numărat printre participanții la acea ședință. Îmi pasă de Iași și de ieșeni! Sunt un om al faptelor, nu al vorbelor.

Senator Maricel Popa

Președinte PSD Iași


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac