fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Ștefan Tanasă, USR: „Autoritățile se mândresc cu performanțele lui David Popovici, dar Iașul nu are nici măcar un bazin olimpic”

Ștefan Tanasă, USR: „Autoritățile se mândresc cu performanțele lui David Popovici, dar Iașul nu are nici măcar un bazin olimpic”


Președintele USR Iași, Ștefan Tanasă, critică autoritățile locale și centrale pentru starea deplorabilă a infrastructurii sportive din Iași.

Am văzut mulți decidenți, și din Guvern, și din Primărie sau Consiliul Județean, care se împăunează zilele acestea cu rezultatele deosebite pe care le-a obținut David Popovici. Numai că acești decidenți uită că ani de zile n-au făcut nimic pentru ca Iașul să aibă măcar un bazin olimpic. Iașul poate că are și el tineri talentați și dornici să se afirme. Dar pur și simplu nu au unde să se antreneze”, a declarat Ștefan Tănasă. Acesta a cerut primărei să găsească urgent sursă de finanțare pentru construirea bazinului și să investească mai mult in infrastructura sportivă a municipiului. ”Îi cer lui Mihai Chirica să finanțeze sportul, nu clientela de partid. Să găsească bani pentru bazin și înceapă lucrările cât mai rapid. Iașul are nevoie de spații adecvate atât pentru sportul de performanță, cât și pentru sportului de masă. Un oraș modern nu înseamnă doar blocuri peste blocuri. Înseamnă funcționalități diverse și adaptate stilului de viață al oamenilor”, a mai adăugat președintele USR Iași.  

În prezent, bazinul olimpic de înot din Iași este o construcție începută și abandonată în Grădinari, fără perspective certe privind finalizarea. De 20 de ani, terenul a fost mutat de la o instituție la alta, a trecut prin litigii privind regimul proprietății și, începând cu 2019, se află în patrimoniul primăriei. Numai că instituția condusă de Mihai Chirica nu a alocat niciodată bani pentru finalizarea obiectivului și nici nu pare să se grăbească în acest sens.

„În Iași, sportul nu a fost o prioritate pentru primarii și președinții de Consiliu Județean din ultimii 20 de ani. Rezultatele pe care sportivii noștri le-au obținut au fost nu datorită, ci în ciuda măsurilor luate de autoritățile locale. Iar Mihai Chirica este principalul gropar al sportului ieșean. Din cauza lui s-au desființat echipele de baschet, de handbal masculin și de rugby. Și tot din cauza lui și a prietenilor pe care i-a pus în fruntea Politehnicii, fotbalul ieșean a ieșit de pe hartă”, a mai adăugat Ștefan Tanasă.

Nu este prima dată când reprezentanții USR critică lipsa de interes a primarului Mihai Chirica pentru sportul ieșean. Atât parlamentarii ieșeni cât și consilierii locali au arătat în ultimii ani că măsurile edilului sunt cele care au dus la alungarea talentelor sportive din Iași, la degradarea infrastructurii și așa insuficiente și la descurajarea sistematică atât a sportului de performanță cât și a celui de masă. 

 


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac