fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Președintele PSD Iași: Imaginea Iașului în țară, distrusă de Chirica și Alexe, două coane Chirița sulimenite!

Președintele PSD Iași: Imaginea Iașului în țară, distrusă de Chirica și Alexe, două coane Chirița sulimenite!


„La examenul de Bacalaureat ale cărui probe s-au finalizat zilele acestea, elevii din județul Iași au obținut, încă o dată, rezultate absolut remarcabile. Câteva cifre, pentru a susține această afirmație: au fost nouă medii de 10, iar rata de promovare s-a ridicat la 81,7%, în condițiile în care media națională a fost de 73,3%. După acest al doilea criteriu, județul Iași s-a situat pe locul al doilea pe țară. Aceste rezultate sunt înaintea soluționării contestațiilor. Astfel, Iașul își confirmă statutul și renumele de județ al Educației. Vreau să-i felicit sincer pe tineri, pe profesorii și pe părinții lor!

În funcțiile publice pe care le-am ocupat, de președinte al Consiliului Județean Iași și acum de senator, am susținut toate tipurile de investiții în sistemul de învățământ: modernizarea infrastructurii școlare, dotări și echipamente noi, dar și acordarea de salarii decente pentru cadrele didactice și personalul auxiliar.

Prestația bună a tinerilor ieșeni la Bacalaureat a fost știrea pozitivă a săptămânii în curs. Pentru că, din păcate, există și o veste care pune Iașul într-o lumină sumbră, de la periferia unei societăți democratice. Și, culmea, partea negativă este întreținută tocmai de cei care ar trebui să dea dovadă de o conduită ireproșabilă, să fie exemple de moralitate, modele de urmat pentru tineri.

În aceeași zi în care Iașul a obținut aceste excepționale rezultate la învățătură, penalul Costel Alexe, cocoțat vremelnic la conducerea Consiliului Județean Iași, a închegat o aberantă majoritate PNL-PMP. Și, prin vot, a reușit să blocheze ca instituția pe care o conduce să se constituie parte civilă împotriva aceluiași Costel Alexe într-un dosar în care DNA l-a luat în vizor. Matrapazlâcurile lui Alexe au creat județului un prejudiciut aproximat de procurori la 150.000 de lei. De la acest personaj, avid de putere, de imagine și de bani, nu mai am absolut nicio pretenție. N-are onoare, nici vorbă să demisioneze.

În schimb, mă îngrijorează acordul tacit, susținerea nerostită de care încă beneficiază atât el cât și alți penali din PNL Iași. Șefii locali și cei naționali ai PNL devin subit surzi când sunt deschise aceste subiecte. În cazul lor, decontul va veni cu siguranță în 2024, iar cei care-i vor sancționa vor fi ieșenii, prin vot.

Până atunci, altceva mă sperie și mai tare. Anticipez, desigur. Dar după cum îi cunosc, cât tupeu și nerușinare au, mă aștept ca penalul Costel Alexe și colegul său de partid, triplul-inculpat Mihai Chirica, primar al Iașului, să organizeze festivități de premiere a acestor copii merituoși. În goana lor nebună după un iluzoriu câștig de imagine, n-ar face altceva decât să le umbrească meritele acestor tineri. Mă întreb, mai au Chirica și Alexe căderea morală de a se prezenta în fața performerilor la învățătură? Categoric, succesul trebuie recompensat, însă nu de acești indivizi care au murdărit noțiunile de „cinste” și „muncă”.

Fiecare zi care trece cu acești penali aflați în poziții de înaltă demnitate publică înseamnă un atentat la moralitate și bunăcuviință. Aproape zilnic, ați văzut și în ultima perioadă, Alexe și Chirica își pun eșarfele tricolore, ca niște coane Chirița împopoțonate, și inaugurează statui, deschid festivaluri, cinstesc drapelul, participă la hramuri de biserici. Chiar nu mai au nimic sfânt?” a declarat senatorul Maricel Popa, liderul social-democraților ieșeni.


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac