fbpx
 
Monica BERESCU (USR Iași): Costel Alexe și Mihai Chirica condamnă ieșenii la sărăcie

Monica BERESCU (USR Iași): Costel Alexe și Mihai Chirica condamnă ieșenii la sărăcie


Dintre toți aleșii locali, primarul în funcție și președintele Consiliului Județean joacă un rol crucial în dezvoltarea comunității în care au câștigat alegerile, fiindcă ei sunt în primul rând administratori și manageri generali ai acelui UAT.
Succesul activității lor este măsurat prin gradul de dezvoltare al comunității, prin investiții și prin atingerea indicatorilor de performanță; lucru arătat și de execuția bugetară.

Situația este dezastruoasă în județul și municipiul Iași, din această perspectivă.

Costel Alexe - președintele CJ - și Mihai Chirica - primarul reședinței de județ - se întrec pentru titlul de cel mai incompetent ales local, iar competiția este strânsă între cei doi.

Niciunul dintre ei nu este în stare să investească banii bugetați pentru dezvoltarea județului, respectiv a municipiului. În termeni simpli, să spunem că fiecare dintre bugetul de investiții al celor două instituții a avut alocat câte 100 de lei pentru investiții în dezvoltare, în anul 2022. Costel Alexe nu a fost în stare să investească mai mult de 16 lei (16%) din cei 100 de lei; iar Mihai Chirica este și mai slab manager, utilizând doar 15 lei (15%) din totalul alocat. Când vine vorba de atragerea fondurilor UE, lucrurile stau și mai prost, dar totuși la egalitate: ambii au atras numai 10% din ceea ce și-au propus.

Au trecut aproape doi ani de când PNL a câștigat președinția CJ și primăria Iași, însă rezultatele lipsesc, fiind chiar aproape nule. Costel Alexe și Mihai Chirica au rămas repetenți la testul competenței, niciunul dintre ei nefiind capabil să genereze plus valoare pentru ieșeni. În schimb, probabil cei mai corupți membri ai PNL Iași se întrec în vizite pe la DNA și DIICOT și în numărul de dosare penale în care sunt judecați.

Se pare că domnii Alexe și Chirica investesc timp și energie în trafic de influență, falsificarea documentelor sau a concursurilor pe funcții publice. În tot acest timp, ieșenii sunt condamnați la sărăcie, pentru că în lipsa investițiilor pentru dezvoltare, județul și municipiul Iași nu atrag venituri suplimentare la buget ”, declară Monica Berescu, deputată USR PLUS.

La începutul anului 2022, președintele CJ și primarul Iașului se întreceau în estimări și proiecte viitoare. Ca în fiecare an, majoritatea rămân proiecte pe hârtie, care sunt scuturate de praf și apoi aduse din nou în atenția publicului.

Dacă ar fi să ne amintim promisiunile domnilor Alexe și Chirica, ar trebui să avem construite deja 2 stadioane, 3 săli polivalente, șosele de centură, parcări de tipul park & ride, trenuri metropolitane către zecile de parcuri industriale din județ.

În realitate, avem cozi interminabile la intrările și ieșirile din municipii, praf de parcă am fi în deșert, blocuri construite ilegal și niște grupuri de interese care seamănă din ce în ce mai mult cu organizații de tip mafiot.

În loc să se ocupe de administrarea municipiului și județului, Costel Alexe și Mihai Chirica petrec mai mult timp pe la tăieri de panglici și prin birourile procurorilor, decât la serviciu. Cu toate astea, PNL se mândrește cu cei doi, care fac echipă pentru Iași în ceea ce s-ar putea numi frăția penală”, completează Monica Berescu.

În rapoartele de activitate anuale prezentate de CJ și Primăria Iași, toate lucrurile merg perfect și ieșenii beneficiază de investiții și proiecte care i-ar face invidioși chiar și pe nemți sau americani.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31