fbpx
 
Maricel POPA (PSD Iași) / Cu procurorii DNA suflându-i în ceafă, șpăgarul Costel Alexe nu se sinchisește: și-a inaugurat grădina zoologică!

Maricel POPA (PSD Iași) / Cu procurorii DNA suflându-i în ceafă, șpăgarul Costel Alexe nu se sinchisește: și-a inaugurat grădina zoologică!


„Săptămâna trecută, în județul Iași s-a inaugurat o grădină zoologică. Amplasat la 20 de kilometri de Iași, pe un teren de câteva hectare, într-un cadru natural splendid, pe malul Prutului, noul parc de distracție se adresează atât ieșenilor din zona metropolitană cât și turiștilor.

Veștile bune se opresc, însă, aici. Și asta pentru că acest proiect nu a fost realizat nici de primăria comunală respectivă, nici de Consiliul Județean Iași condus de președintele Costel Alexe, nici de vreun om de afaceri onorabil.

Această investiție îi aparține chiar familiei lui Costel Alexe. Au cheltuit câteva sute de mii de euro pentru achiziționarea terenului, a imobilelor, dar și pentru modernizări consistente. Bani pe care familia Alexe nu-i poate justifica sub nicio formă.

Pentru a realiza această grădină zoologică, Costel Alexe s-a folosit inclusiv de funcția publică, de ministru al Mediului pe care o ocupa în urmă cu doi ani și jumătate. Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Alexe sub acuzația de luare de mită. Alexe a luat șpagă, au spus anchetatorii, produse siderurgice (tablă cutată, șipcă gard, bară rectangulară, tablă pentru pereți) de la un combinat din Galați.

Concluzia 1: Procurorii DNA susțin că mita luată de Costel Alexe de la combinatul siderurgic a ajuns la grădina sa zoologică din județul Iași. Costel Alexe este un șpăgar deferit justiției.

Un alt dosar DNA, o altă infracțiune extrem de gravă conexată cu aceeași grădină zoologică a familiei Alexe. Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Petru Avram, fostul director al Administrației Bazinale de Apă Prut Bârlad. Acesta a obligat lucrători de la „Apele Române” să se ducă, în timpul programului și cu utilajele statului, pe moșia familiei lui Alexe, la curățarea unor puțuri. Petru Avram a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu și a fost acuzat și de influențarea declarațiilor. Avram este cumătrul lui Costel Alexe, a fost și consilier județean PNL, însă a demisionat după ce a fost trimis în judecată în două dosare.

Concluzia 2: Muncitori ai statului, tratați ca sclavi pe domeniul familiei Alexe, acolo unde zilele trecute a fost inaugurată grădina zoologică.

Așadar, Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, și familia sa au o grădină zoologică ridicată cu o parte din produse primite ca mită și cu o parte din lucrări efectuate de muncitori ai unei instituții publice.

Este de neînțeles cum Costel Alexe, acest individ toxic, încă se bucură de privilegiile puterii, este tot șef al Consiliului Județean, stă la masă cu premierul României, face vizite externe și reprezintă Iașul în raioane din Republica Moldova. Cât de mare este tupeul acestui ins! Fără pic de rușine, Alexe sfidează tot ce e curat și moral, valori precum cinste, adevăr, dreptate!”

Senator Maricel Popa,

Președintele PSD Iași


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31