fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Marius Bodea (USR Iași): Cât costă Iașul prezența celor doi penali în fruntea orașului și a județului?

Marius Bodea (USR Iași): Cât costă Iașul prezența celor doi penali în fruntea orașului și a județului?


O știre recentă spune totul despre modul cum este condus Iașul în ultimii ani: Primăria va cumpăra autobuze second-hand pentru asigurarea transportului metropolitan. Achiziția municipalității este într-un contrast puternic cu cele ale altor orașe mari din țară care au ales să cumpere autobuze noi cu bani din PNRR, au remarcat jurnaliștii ieșeni. În schimb, la începutul acestui an, am fost informați că marele proiect pentru care Mihai Chirica a cerut bani din PNRR este pentru reabilitarea a „câtorva blocuri”.

Orașul nu e condus după nici o viziune, doar improvizație, second-hand, puțină poleială și multe probleme penale. Situația nu e diferită nici la nivelul județului. Am amintit recent că dublul trimis în judecată Costel Alexe a filmat cu drona containere de șantier, pe care le prezintă drept toalete moderne pentru școlile din mediul rural. În schimb, Consiliul Județean Iași stă la fel de prost la capitolul absorbție de fonduri europene și gradului de finalizare a investițiilor precum colegul de dosare DNA Mihai Chirica.

Ce pierde Iașul pentru că este condus de două personaje cu mari probleme penale, de viziune și moralitate? În primul rând, bani. Orașul Iași are o absorbție a fondurilor europene de numai 10% din ce se prognozase pentru primele 6 luni. În al doilea rând, este din nou ignorat la centru, ceea ce înseamnă, în definitiv, pierderea altor bani.

De exemplu, întâlnirea regională a PNL în Moldova a avut loc la Suceava, unde premierul Nicolae Ciucă a făcut turul unor investiții DEJA finalizate. Costel Alexe și Mihai Chirica nu au, după ani de zile, ce să arate. La ce ar putea tăia panglica Nicolae Ciucă dacă totuși ar veni în județul celor doi penali? Nici un parc industrial finalizat, nici un stadion, nici o sală polivalentă. Nimic!

România va primi miliarde de euro din fonduri europene în următorii ani. Guvernul alocă, la rândul său, alte miliarde din bani naționali. Câți vor ajunge la Iași? Cât va mai continua PNL să țină județul în izolare și nedezvoltare, pentru că refuză să se delimiteze de cei doi penali?

Dacă îi susține în continuare, până ajung în cătușe, să spună deschis asta și electoratului. Să recunoască deschis că nu le pasă. Oricum simțim cu toții asta deja!

Marius BODEA

Senator USR de Iași


ROGESI

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Cartierul Austriac