fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Maricel Popa (PSD Iași): Accidentul vascular cerebral (AVC) ar putea fi tratat la Iași cu șanse mult mai mari de reușită! (P)

Maricel Popa (PSD Iași): Accidentul vascular cerebral (AVC) ar putea fi tratat la Iași cu șanse mult mai mari de reușită! (P)


La Spitalul Clinic de Urgență „Prof. N. Oblu” din Iași se va înființa un Centru Regional de Excelență în Stroke. În urma discuțiilor purtate la ministerul sănătății cu managerul Lucian Eva și ministrul Alexandru Rafila vor fi făcute toate demersurile necesare pentru ca Iașul să beneficieze în cel mai scurt timp de un astfel de proiect care salvează vieți.

Astfel, pacientul care suferă un AVC poate să beneficieze, în mod real, după nişte criterii bine stabilite, de şansa unei revascularizări. Tromboliza este un tratament care, aplicat în maximum patru ore de la producerea atacului ischemic, poate dizolva cheagul de sânge care a provocat AVC-ul, iar deficitul neurologic se remite complet.

Centrul Stroke, absolut necesar pentru tratamentul specializat în cazuri de acest gen, scade mortalitatea, reduce complicaţiile şi poate evita paralizia la pacienţii cu infarct sau hemoragii cerebrale. Pacienții se pot reîntoarce apoi la viața normală, fără sechele și apți pentru muncă.

La Spitalul de neurochirurgie din Iași avem medici specialiști, adevărați profesioniști, infrastructură adecvată, iar prin aparatura medicală performantă și tehnica modernă care vor fi achiziționate, cazurile de deces în rândul persoanelor cu atac vascular cerebral se poate reduce foarte mult.

La nivel mondial, AVC constituie cea de-a treia cauză a deceselor înregistrate, după bolile cardiovasculare şi cancer. Conform datelor statistice, în fiecare an se înregistrează în Europa un milion de accidente vasculare cerebrale, iar România este plasată, între primele trei ţări europene în ceea ce priveşte incidenţa crescută a bolilor cerebrovasculare. Din păcate, țara noastră înregistrează și cea mai mare mortalitate prin AVC din Europa (21,64%), la nivel național fiind a doua cauză de deces, după bolile cardiovasculare.

Totodată, ministerul sănătății a aprobat achiziția unui aparat #RMN de ultimă generație, care va deservi unitatea medicală pentru efectuarea cercetărilor imagistice. Costul acestei investiții se va ridica la aproximativ 6 milioane de lei.”

Senator Maricel Popa

Președinte PSD Iași


ROGESI

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Cartierul Austriac