fbpx
 
De ce a fost arestat Vasili Hamutovski, fostul portar al FCSB. Anul trecut a fost diagnosticat cu cancer

De ce a fost arestat Vasili Hamutovski, fostul portar al FCSB. Anul trecut a fost diagnosticat cu cancer


George Ogararu, fost coleg al lui Vasili Hamutovski, care a fost portar la FCSB, recent arestat în Belarus, a oferit detalii despre motivul arestării acestuia, dar și despre starea sa de sănătate.

George Ogăraru a transmis, pe Facebook, că a primit acordul familiei pentru a transmite câteva informații despre fostul portar.
El a transmis că, potrivit informațiilor pe care le-a primit, procesul a avut loc online și că pe durata procesului Vasili Hamutovski se afla în închisoare, iar avocatul a putut vorbi pentru prima dată cu el și doar prin Skype.

„El a primit acum 13 zile de închisoare pentru că a trimis materiale de pe canalele Telegram care sunt recunoscute ca extremiste în Belarus. Pe acest canal Vasili i-a trimis soției sale informații și mesaje în luna august. Deocamdată, acesta caz este judecat ca un caz administrativ însă temerea este că în următoarele zile se vor căuta noi ‘dovezi’…”, a transmis Ogăraru.

El a menționat că Vasili a mers în Belarus din Ucraina, unde este antrenor la Lviv și s-a operat la genunchi la Minsk, acum mai bine de o lună, dar că acum avea recuperare.

George Ogăraru a oferit detalii neștiute despre starea de sănătate a fostului portar.

„În altă ordine de idei, la sfârșitul anului 2021, Vasili a fost diagnosticat cu cancer, stadiul 3. Dar a reușit să-l învingă în acest moment. Chirurgia și chimioterapia au ajutat cu succes. De aceea a trebuit să vină și la Minsk pentru a vedea un medic și a verifica dinamica. Dar detenția sa în închisoare poate avea un impact extrem de negativ asupra sănătății sale”, sunt informațiile deținute de Ogăraru.

Fostul fotbalist a precizat că nu poate să ofere detalii „despre condițiile și tratamentul din cadrul detenției deși cei care au studiat istoria recentă a deținuților politici din închisorile comuniste știu cam despre ce este vorba…”.

„Personal cred că Vasili Hamutovski este intr-o situație de risc ridicat, că regimul dorește să dea un exemplu descurajator pentru contestatari și vă rog să vorbiți cât mai tare despre această situație așa cum rog presa din România să mediatizeze acest caz cu scopul de a obține o reacție la nivel diplomatic din partea Ambasadei Belarusului din Romania! Totodată sper ca domnul presedinte al Federatiei Române de Fotbal să poată obține o reactie pozitivă din partea omologului din Belarus, dar și din partea UEFA. Vasili Hamutovski este un om demn, soț și părinte, un patriot și un sportiv care și-a reprezentat țara cu demnitate atât la echipa națională cât și la echipele de club din străinătate. Toți cei care am interactionat cu el am cunoscut un Om drept, de mare nădejde, cu suflet blând și cu dragoste pentru cei din jurul lui!”, a încheiat Ogăraru.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30