fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Fina lui Putin, surprinsă când fugea din Rusia, pentru a scăpa de închisoare. Putin i-ar fi dat „permisiune tacită” (VIDEO)

Fina lui Putin, surprinsă când fugea din Rusia, pentru a scăpa de închisoare. Putin i-ar fi dat „permisiune tacită” (VIDEO)


Noi imagini filmate de camerele de supraveghere dezvăluie momentul în care fina lui Putin fuge din țară pentru a evita arestarea și a ajunge în Occident, la câteva ore după ce poliția i-a percheziționat conacul.

Vedetă TV și politician de opoziție, Ksenia Sobchak, în vârstă de 40 de ani a fost o critică consecventă a lui Putin de-a lungul timpului, potrivit Daily Mail.

Femeia a fost văzută trecând granița cu Belarus în Lituania (o țară membră NATO), pe la punctul de frontieră Vidzy, la 170 km nord de Minsk, potrivit rapoartelor.

Camerele de supraveghere o arată pe Sobcak, însoțită de un bărbat necunoscut, acoperindu-și fața și purtând o șapcă în timp ce trece granița, relatează agenția de presă RIA Novosti.

Videoclipul provine de la camerele de la granița din Belarus, iar Lituania a confirmat astăzi că Sobchak a intrat în statul baltic folosind un pașaport israelian.

Sobchak, care îl cunoaște pe Putin încă din copilărie, a fugit din Rusia în Belarus înainte de a intra în Lituania, la câteva ore după ce anchetatorii ruși au percheziționat casa ei de lux dintr-o prestigioasă suburbie a Moscovei.

Poliția a spus că percheziția locuinței ei face parte dintr-o anchetă privind presupusele fapte greșite a directorului ei de presă, Kirill Sukhanov, care a fost arestat sub acuzația de extorcare.

Directorul Departamentului Securității de Stat (VSD) al Lituaniei, Darius Jauniškis, a confirmat că Sobcak a intrat în Lituania. El a spus postului de radio Zhinyu Radijas că ea are cetățenia israeliană și putea intra fără viză și rămâne timp de 90 de zile fără viză.

„Până acum nu avem informații de informații care să spună că ea ar putea reprezenta o amenințare pentru statul lituanian”, a spus el.

„Dacă ar exista astfel de informații, desigur, ar fi luate anumite măsuri”, a mai adăugat Jauniškis.

La începutul războiului din Ucraina, Sobchak a călătorit în Israel și înapoi în Rusia, dar la acea vreme a negat informațiile potrivit cărora i s-ar fi eliberat un pașaport israelian.

În mod normal, Lituania blochează acum intrarea cetățenilor ruși din cauza războiului lui Putin.

În imaginile de supraveghere, care par să o arate pe Sobchak trecând granița cu Belarus în Lituania, autoritățile din Belarus nu au făcut nicio încercare vizibilă de a o opri intrarea în țară.

Sobchak, potrivit surselor ruse, este căutată ca suspect în legătură cu o anchetă penală la Moscova care îl implică pe asociatul ei de afaceri, o anchetă pe care o consideră motivată politic, dar care ar fi putut-o duce la închisoare până la 15 ani.

Separat, politologul rus Serghei Markov a susținut că un „funcționar de rang înalt” a informat-o pe Sobchak că ea riscă să fie arestată.

Acest lucru a determinat-o să fugă din Rusia, a spus el.

Presa de stat din Rusia a anunțat că Sobchak a părăsit Belarus spre Lituania la doar 36 de minute după ce se pare că i-a fost autorizată plecarea de către polițistul de frontieră din Belarus.

Acest lucru poate indica faptul că Putin i-a dat permisiunea tacită de a fugi în Occident, mai degrabă decât să-și vadă „fiina” ținută în detenție.

Sobchak ar fi cumpărat bilete atât în Turcia, cât și în Dubai pentru a „deruta” anchetatorii de stat care au cerut arestarea ei.

Apoi, ea a călătorit în Belarus cu mașina pentru a pleca în Occident.

Cine este Ksenia Sobchak

Sobchak a fost numită Paris Hilton din Moscova.

A fost o prezentatoare populară de televiziune și a pozat odată pentru Playboy.

Ea a găzduit versiunea rusă a Big Brother și a continuat să se prezinte drept candidat liberal împotriva lui Putin la alegerile prezidențiale din 2018 – trucate în favoarea lui Putin – când a ajuns pe locul patru.

Una dintre cele mai cunoscute fețe ale Rusiei, ea conduce acum instituții de presă independente care i-au înfuriat pe oficialii lui Putin.

Putin o cunoaște din copilărie și a participat la botezul ei în Biserica Ortodoxă, ceea ce a condus la zvonuri că este nașul ei.

Tatăl ei, Anatoly Sobchak, a fost profesorul de drept și mentorul lui Putin, care mai târziu a oferit spionului KGB primul său punct de sprijin în politică, în calitate de adjunct al său, când a fost primar al Sankt Petersburgului.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31