fbpx
 
Bogdan Balanișcu (PSD): Penelistul Chirica cere public să se comită o ilegalitate!

Bogdan Balanișcu (PSD): Penelistul Chirica cere public să se comită o ilegalitate!


Penelistul Chirica cere public să se comită o ilegalitate!
Adevărul din spatele primarului: minciună, dezinformare și manipulare

În încercarea de a ascunde mediocritatea și lipsa de viziune asupra dezvoltării Iașului, penelistul Chirica mai aruncă o fumigenă în spațiul public, adresând o scrisoare președintelui Camerei Deputaților cu rugămintea de a fi ajutat să preia o parcelă din terenul RADEF, jucând și de această dată cartea „milogului”.

Concret, liberalul cere să-i fie donată parcela de pământ situată în Păcurari, mutând responsabilitatea realizării unei zone recreative din curtea Primăriei condusă de doamnia sa, către instituțiile centrale. În încercarea furibundă de a-și crea imaginea unui primar „muncitor”, Chirica ascunde sub preș niște adevăruri esențiale în această speță:

  1. Primarul Chirica știe situația terenului de la RADEF încă din anul 2019, când a încercat să ocupe abuziv o parte din acesta! (Detalii aici)
  2. Inițiativa realizării unui parc în zona Păcurari nu aparține penelistului Chirica, ci a unui consilier local de la un alt partid politic, acesta având întocmit și un proiect de hotărâre care a fost semnat de toți consilierii locali; (detalii aici)
  3. Acest proiect de hotărâre prevede participarea la licitație și cumpărarea de către Primărie a terenului din Păcurari, cu scopul amenajării unui parc, fiind cunoscut faptul că parcela în cauză face parte din bunurile RADEF, ce sunt gestionate de către un administrator special și sunt scoase la licitație pentru achitarea datoriilor RADEF.
  4. Deși cunoaște situația, Chirica ascunde sub preș realitatea și cere public președintelui Camerei Deputaților și ministrului Culturii să comită o ilegalitate oprind licitația și transformarea terenul în unul cu „statut public”.
  5. Chirica își asumă proiectul parcului din Păcurari, împachetându-l într-o investiție mai amplă (care în fapt înseamnă tot o clădire între blocuri) pentru a lua ochii ieșenilor și minte că are susținerea consilierilor social- democrați!

Concret, în locul unui primar cu #viziune și dorință de #dezvoltare, ne-am procopsit cu un „primar al machetelor”, „primar al panseluțelor”, „primar al bordurilor” și mai nou cu un „primar scriitor” și mincinos! 

Astfel, penelistul Chirica în loc să se ocupe de realizarea investițiilor pe care le-a promis cu mare fast și de la care ieșenii încep să-și ia gândul din cauza întârzierilor nepermis de mari, scrie scrisori publice și propune comiterea unor ilegalități! Acest teatru ieftin și de fațadă, are menirea de a distrage atenția opiniei publice și a comunității de la o serie de întrebări la care liberalul nu are răspuns:

De ce nu s-a rezolvat încă problema locației pentru noul sediu al Operei Naționale Române din Iași, o investiție pentru care există finanțare, dar care este blocată din cauza relei voințe primarului Chirica?

Care este stadiul proiectului Sălii Polivalente „Regina Maria”, investiție rămasă la stadiul de machetă?

Când se va realiza un stadion municipal care să poată găzdui evenimente sportive, culturale etc. de mare anvergură?

De ce nu este realizată o „zonă dedicate activităților culturale, de petrecere a timpului liber și de loisir” pe unul dintre terenurile pe care Primăria le are deja în posesie?

Dacă tot a fost cuprins de acest „avânt muncitoresc” după 6 ani în care nu a făcut nimic pentru oraș, îi reamintesc primarului că poate demara o astfel de investiție în zona Cug, la Tehnopolis, acolo unde există 5 ha de teren pe care eu am propus, în calitate de consilier local, să se realizeze un parc și structuri de susținere IT&C, dar unde edilul vrea să facă hale industriale și să aglomereze și mai mult zona cu noi tiruri. Mai mult, îi aduc aminte penelistului Chirica că Primăria deține aproximativ 24 ha de teren și în spatele Antibiotice, o altă zonă în care se poate investi și care poate fi transformată într-o oază de relaxare pentru ieșeni, unde cultura să se împletească cu relaxarea și cu activitățile desfășurate în aer liber!

Stimați ieșeni, concluzia este, din păcate, aceeași: primarul #PNL Mihai Chirica doar mimează munca și nu face nimic concret!

Prezintă machete pe care se așterne praful și pierde finanțări substanțiale care ar putea dezvolta Iașul, dacă ar fi folosite cu cap!

Totodată, țin să reamintesc faptul că în Consiliul Local Iași nu există niciun consens între PNL și PSD! Alianța făcută la nivel local, încă de la votarea bugetului municipiului, este reprezentată de PNL - PMP - USR!

Consilierii locali social-democrați susțin proiectele menite să dezvolte comunitatea și să îmbunătățească nivelul de trai al oamenilor, fără a încheia alianțe și înțelegeri în spatele ușilor închise cu liberalii pe care îi considerăm vinovații principali pentru subdezvoltarea la care a fost condamnat Iașul!

Bogdan Balanișcu

Secretar de stat în Ministerul Mediului

Președinte Organizația Municipală PSD Iași


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30