fbpx
Print this page
Monica Berescu (USR Iași): Incompetența primarului nu are limite! Edilul dă vina pe părinți pentru traficul aglomerat din oraș (P)

Monica Berescu (USR Iași): Incompetența primarului nu are limite! Edilul dă vina pe părinți pentru traficul aglomerat din oraș (P)


Edilul Iașului consideră că părinții sunt vinovați de aglomerarea traficului, fiindcă își duc copii la școală la aceeași oră la care alți oameni merg la serviciu. În acest context, Mihai Chirica a declarat că va propune Inspectoratului Școlar Județean ca învățământul primar de zi să înceapă de la ora 8.30, în loc de ora 8.00. Și pe părinți cine îi învoiește de la muncă, primarul?

Mihai Chirica arată cu degetul părinții care își duc copiii dimineața, la școală și la grădiniță. În opinia primarului, aceștia sunt principalii vinovați de blocajele din trafic, administrația locală neavând nicio vină în acest caz. Este inadmisibil ca edil să dai vina pe ieșeni pentru traficul aglomerat, în condițiile în care Primăria Iași nu a făcut parcări noi de tip suprateran, subteran sau park & ride la intrarea în oraș.

În schimb, primarul Chirica a permis rechinilor imobiliari să construiască haotic, fără să facă drumuri suficient de largi sau să respecte autorizațiile primite.

Domnule Chirica, singura vinovăție a părinților este că trăiesc într-un oraș administrat execrabil, de un primar incompetent și suspect de foarte multe fapte de corupție.

Când v-ați gândit să schimbați ora pentru elevi, v-ați întrebat ce opțiuni au părinții care trebuie să fie la muncă la ora 8.00? Lăsați prostiile și apucați-vă de treabă: aveți un oraș de administrat, drumuri de amenajat, de construit stadioane, săli polivalente, părcări sau piste de biciclete. De exemplu, în loc să scoată pe trasee noile autobuze electrice, primarul le afișează la poze în fața Palatului, fiindcă ieșenii ard de nerăbdare să se pozeze lângă autobuze, în loc să meargă cu ele la destinație.

Dacă primarul Chirica ar petrece mai mult timp la muncă decât la sindrofii și tăieri de panglici, poate că și-ar face munca pentru care a fost ales. În prezent, nu este altceva decât un tăietor de panglici care se preface că muncește”, a declarat Monica Berescu, deputată USR de Iași.

În prezent, Iașul, cel mai mare și mai important oraș din regiune, este sufocat la propriu și la figurat din cauza managementului defectuos.

Nu sunt locuri de parcare suficiente, traficul a devenit insuportabil, iar aerul irespirabil. Parcarea gării este neîncăpătoare iar autogara nu este decât un simulacru, fără facilități pentru călători, parcare adiacentă sau spatiu de staționare.

 „Iașul primarului Chirica este unul tenebros, condus de  mafia imobiliară, găștile de interese și persoane cu foarte multe dosare penale. În spatele bulevardelor cu gazon și flori, orașul de după blocuri este sufocat de mașini, lipsit de parcuri și infrastructura unui oraș european”, completează Monica Berescu.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare