fbpx
 
Monica Berescu (USR Iași) / Guvernarea PSD-PNL: 1 an de eșecuri. Românii plătesc rate, facturi duble și triple din cauza coaliției aflate la putere (P)

Monica Berescu (USR Iași) / Guvernarea PSD-PNL: 1 an de eșecuri. Românii plătesc rate, facturi duble și triple din cauza coaliției aflate la putere (P)


Săptămâna aceasta se împlinește  un an de când PSD și PNL sunt la guvernare împreună. Cei mai mulți oameni trăiesc astăzi mai rău decât o făceau în urmă cu an. Și trebuie să știe cine e de vină.

„USR vă prezintă Cartea neagră a guvernării PSD-PNL: 200 de pagini cu eșecuri girate de coaliția hoției. Sunt atât de multe ratări, încât probabil vor fi predate la școală ca și contra exemplu pentru cum să nu distrugi o țară. În câteva cuvinte, incompetența Guvernului înseamnă prețuri uriașe la alimente, facturi foarte scumpe la energie și încălzire, prețuri exorbitante la carburanți și rate bancare mai mari decât salariile unor români. Coaliția hoției se transformă ușor, ușor, în Coaliția Sărăciei. Pentru că asta le oferă cetățenilor: cele mai mari prețuri la alimente și facturi și cei mai puțini bani”, afirmă Monica Berescu, deputată USR de Iași.

Lista celor mai răsunătoare eșecuri marca PSD și PNL poate fi sintetizată pe următoarele capitole:

  1. Prețuri uriașe. Cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani. Asta a adus românilor, guvernarea PSD - PNL. Pâine s-a scumpit cu 27% iar uleiul cu 43%, în mai puțin de un an de zile.
  2. Energie foarte scumpă. Românii au aproape cele mai mici venituri din U.E. însă plătesc printre cele mai mari prețuri. România a înregistrat, în 2022, al treilea cel mai mare preț la energie din Uniunea Europeană, iar românii s-au trezit cu facturi uriașe la gaze și electricitate și prețuri exorbitante la carburanți.
  3. Rate bancare mari și foarte mari. Ratele la bănci au crescut de 4 ori în câteva luni. Pentru un credit ipotecar pe 30 ani de 250.000 de lei, la un ROBOR de 5,21%, românii plătesc cu aproape 7.200 de lei mai mult anual, față de anul trecut.
  4. Contracte cu dedicație pentru prietenii președintelui Iohannis. Poliția Română nu are bani suficienți pentru echipamente și modernizarea sediilor, însă are bani să cumpere 600 de BMW-uri la suprapreț. Asta se întâmplă când Lucian Bode - Ministrul Afacerilor Interne - face o favoare prietenului președintelui Iohannis.
  5. Președintele girează plagiatorii în Guvern. Premierul României a plagiat. Ministrul de Interne a plagiat. Noul ministru al Apărării e suspect de plagiat. Fostul ministru al Educației a plagiat. Practic, Klaus Iohannis a băgat la guvernare o divizie întreagă de impostori cu care s-a descalificat în ochii tuturor celor care l-au votat. Astăzi, Divizia Plagiatorilor are un sponsor cert: Palatul Cotroceni.
  6. Educație pe mâna hoților. Plagiatorii scriu legile, iar părinții suportă cheltuielile unei ”reforme” corigente la Educație. Rezultatele? Favorizarea imposturii, politizarea academică și abandonarea familiilor obligate să se descurce cum pot. Astăzi, e aproape imposibil să educi un copil fără meditații.
  7. Justiție subjugată politicienilor. Ce n-a reușit să facă Ponta cu ”Marțea Neagră” sau Dragnea cu OUG 13 a izbutit Cătălin Predoiu, fost mare luptător antiabuzuri în anii de glorie ai PNL-ului, actual executant al indicațiilor: ”să punem batista pe țambal” atunci când e vorba de o justiție puternică și independentă. 
  8. Legile securității de pe vremuri. România se întoarce la vremurile de pe timpul lui Ceaușescu, când Securitatea le decidea soarta celor care luptau împotriva sistemului. Astăzi, au scris proiecte de legi ale siguranței naționale care urmăresc un singur lucru: serviciile secrete să nu mai fie controlate nici măcar la nivelul insuficient de azi. Le-au adăugat puteri suplimentare și nu au prevăzut nicio garanție că acestea pot fi puse exclusiv în sprijinul interesului public.
  9. Zero autostrăzi pentru români. Ce-ar mai fi de spus aici? În spatele hârtiilor și a planșelor cu desene și trasee, Guvernul PSD-PNL a livrat zero rezultate în ceea ce privește autostrăzile. Toate licitațiile care se desfășoară în prezent, sunt organizate de pe vremea când USR era la guvernare.

„Rezultatele actualei guvernări sunt atât de proaste, încât anulează toate progresele făcute de România în ultimele decenii. Ultima dată când am avut inflație de două cifre, a fost în urmă cu 18 ani. PSD și PNL au reinstaurat controlul politic în justiție, au făcut legi pentru securitate ca pe vremuri, au girat plagiatorii și au transformat doctoratele într-o marfă de bazar. PSD și PNL au început să dărâme fundația societății, reprezentată de sănătate, educație și economie. România se îndreaptă în ritm rapid spre o coliziune economică și socială, în timp ce guvernul PSD-PNL se uită în oglindă și contemplează la alegerile viitoare.

Guvernarea PSD-PNL poate fi definită prin această propoziție: ei o duc mai bine, iar românii o duc din ce în ce mai rău”, adaugă Monica Berescu.

Guvernul PSD-PNL va rămâne în istorie ca guvernul hoției și al scumpirilor. Mai mult pentru ei, mai puțin pentru români.

Practic, fiecare familie din România trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare din cauza lui Nicolae Ciucă și a lui Marcel Ciolacu.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30