fbpx
 
Pe contul de Facebook, Niță postează multe fotografii cu familia (Sursa foto: Facebook) Pe contul de Facebook, Niță postează multe fotografii cu familia (Sursa foto: Facebook)

EXCLUSIV / Alt politician din Iași implicat într-un scandal sexual. Familist, credincios, cânta în corul Bisericii și a băgat mâna sub fusta unei tinere, pe stradă


În luna octombrie, un alt politician din Iași a fost pus sub acuzare într-un scandal sexual. Cosmin Cristian Niță, candidat PMP la Consiliul Local Erbiceni, a fost inculpat și, o lună mai târziu, trimis în judecată pentru agresiune sexuală. Tot în Iași, un consilier local PNL din Țibănești este judecat în prezent pentru proxenetism, iar dintr-un alt dosar a reieșit că un primar liberal a întreținut relații sexuale cu minore în sediul Primăriei, contracost.

Prins după cinci zile

Conform unui răspuns trimis REPORTER de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, pe data de 4 octombrie 2022, la ora 17.45, în timp ce se deplasa pe pasarela pietonală CFR din direcția cartierului Alexandru cel Bun spre Gara Mare Iași, Cosmin Cristian Niță „s-a intersectat cu persoana vătămată, care venea din sens opus, moment în care, cu intenţie, a introdus mâna stângă sub rochia acesteia și a atins-o fără acordul persoanei vătămate pe coapsa stângă, în apropierea zonei intime.”

Victima a depus plângere, fără a se ști, inițial, făptașul. De-abia după cinci zile, pe 9 octombrie, autorul a fost identificat în persoana lui Niță, acesta fiind reţinut pentru o durată de 24 de ore iar, în ziua următoare, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoriei Iaşi a luat faţă de acesta măsura preventivă a controlului judiciar.

Pe 21 noiembrie, Niță a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracţiunii de agresiune sexuală, riscând închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Dosarul se află în faza de Cameră preliminară la Judecătoria Iași, între timp, inculpatului fiindu-i prelungită măsura controlului judiciar. Victima s-a constituit parte vătămată în dosar.

Misterul corului de elevi

Tată a doi copii, instalator la o societate de construcții de tradiție din Iași, Niță a candidat, în 2020, din partea PMP, fără succes, pentru un post de consilier local în comuna Erbiceni unde locuiește.

Pe contul de Facebook, bărbatul pozează în familist convins, postând mai multe fotografii alături de soție și copii. De asemenea, abundă distribuirile de mesaje religioase.

„Cu așa elemente, ne e cam jenă, dar pe Pământ există și Dumnezeu și Dracu”, a declarat primarul Ionel Lungu din Erbiceni care s-a arătat mirat de incident cu atât mai mult cu cât Niță cânta în corul Bisericii din localitate, dar și al școlii. Edilul nu a putut oferi o explicație pentru prezența lui Niță, adult, absolvent al unei școli din altă parte, ca membru al unui cor format, în rest, din elevi.  

Liberalii ieșeni, fruntași la scandaluri sexuale

Nu este primul caz în care un politician din județul Iași este implicat într-un scandal sexual. În noiembrie 2021, Gheorghe Stavarache (58 de ani), consilier local liberal în comuna Țibănești a fost arestat pentru proxenetism. Împreună cu un amic, Stavarache (foto jos) este acuzat că livra amatorilor fete pentru sex contracost. Aflat pe rolul primei instanțe, dosarul este în pronunțare pentru data de 19 decembrie.

În 2020, Damian Bunariu, primarul liberal al comunei Mogoșești Siret, a fost citat ca martor într-un dosar de trafic de persoane după ce, în cursul cercetărilor, s-a aflat că făcuse sex în sediul Primăriei cu două minore, victime ale traficanților. A fost exclus din PNL, dar consilierii locali ai acestei formațiuni sunt și acum cei care îi asigură majoritatea pentru a-și trece proiectele din Consiliul Local.  

În 2014, un alt membru PNL Iași, Victor Chirilă, a fost cercetat de DIICOT pentru sex cu minore. Alături de persoane din mediul de afaceri sau politică, și Chirilă a fost suspectat că ar fi întreţinut raporturi sexuale cu minore. În final, procurorii au concluzionat că fapta lui Chirilă nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni.

Article image
Fetele primeau lecții de sex oral și li se inducea credința, la mintea lor de la 16-17 ani, că amorul cu Morel Bolea le modelează armonios corpul și le ajută energetic Conform victimelor audiate, „Guru” organizației ținea prelegeri pe teme sexuale, se plimba printre tinere și le săruta pe neașteptate, fără complexe O tânără a declarat că a fost supusă la 360 de acte sexuale orale cu Morel Bolea, iar o alta a afirmat că a ...
Autor cristi tanasa Anchete 26 Noiembrie 2022


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30