fbpx
Print this page
FCU Craiova a pierdut cu 3-0 la masa verde din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor olteni

FCU Craiova a pierdut cu 3-0 la masa verde din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor olteni


Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a sancţionat, miercuri, gruparea FC U Craiova 1948 cu pierderea la „masa verde'', cu scorul de 0-3, a partidei cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, din etapa a 23-a a Superligii, suspendată definitiv de arbitrul Andrei Chivulete pentru scandările xenofobe ale spectatorilor.

Conform soluţiei comisiei publicate pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal, FC U Craiova 1948 a fost sancţionată şi cu o penalitate sportivă în valoare de 22.500 de lei, iar galeria sa a primit o interdicţie la următoarele 6 meciuri disputate în deplasare sau pe teren neutru.
„ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe vs. U Craiova 1948 - Incidente - În temeiul art. 82.2, coroborat cu art. 83.19.1, 83.19.2, 83.19.3, 83.1.c şi 83.2.h din RD, raportat la art. 58.10 din ROAF şi art. 54.2 din RD, cu aplicarea art. 34 din RD, se sancţionează clubul FC U Craiova 1948 SA cu forfait (3-0 în favoarea ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe), cu măsura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la şase jocuri disputate în deplasare sau pe teren neutru, şi cu o penalitate sportivă de 22.500 lei", se arată în decizia comisiei.
De asemenea, pentru încălcarea dispoziţiilor ROAF privind organizarea în condiţii regulamentare a partidei cu FC U Craiova 1948, Sepsi OSK în calitate de club gazdă a fost sancţionat la rândul său cu o penalitate sportivă de 25.000 lei.
La 29 ianuarie, meciul dintre ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi FC U 1948 Craiova, din etapa a 23-a a Superligii de fotbal, a fost suspendat definitiv în min. 26, la scorul de 0-0, din cauza scandărilor suporterilor celor două echipe.
În min. 26, arbitrul Andrei Chivulete a trimis în primă instanţă cele două echipe la vestiare din cauza scandărilor xenofobe şi rasiste ale galeriilor celor două formaţii. După o întrerupere de zece minute, jucătorii au revenit pe teren şi jocul a fost reluat, însă arbitrul a suspendat definitiv meciul după doar câteva zeci de secunde, din cauza noilor scandări ale suporterilor.
În urma acestor incidente, clubul de fotbal FC U Craiova 1948 a anunţat că spectatorii nu vor mai avea acces la meciurile echipei pregătite de Nicolo Napoli pe teren propriu, pe o perioadă nedeterminată.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare