fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
PSD Iași: Bârnova are nevoie de o administrație cinstită și competentă!

PSD Iași: Bârnova are nevoie de o administrație cinstită și competentă!


Social-democrații ieșeni au organizat astăzi, la Bârnova, o conferință de presă la care au participat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași, deputatul Silviu Macovei și președintele PSD Bârnova George Tincu.

Principala temă abordată a fost cea care îl are în prim-plan pe primarul penelist Mihai Bălan, asupra căruia planează o serie de suspiciuni cu privire la retrocedări și puneri în posesie de terenuri care au fost realizate doar după ce cetățenii au cedat o parte din aceste suprafețe către edil. Sistemul mafiot pus la cale de primarul Mihai Bălan a fost conceput printr-o încrengătură de relații între rude și apropiați ai acestuia din Primărie.

George Tincu, președintele PSD Bârnova i-a solicitat primarului să ofere public explicații cu privire la acest scandal creat și să renunțe la funcția de Primar dacă aceste suspiciuni se vor adeveri: „Primarul Mihai Bălan trebuie să clarifice public imediat aceste acuzații apărute în presă și să demisioneze de îndată din fruntea Comisiei de Fond Funciar. În situația în care aceste suspiciuni se vor confirma atunci actualul primar trebuie să demisioneze și de la Primărie și să lase locul unor oameni cinstiți și competenți.”

Senatorul Maricel Popa, șeful social-democraților ieșeni a sancționat dur modul în care Mihai Bălan a înțeles să administreze comunitatea în ultimii aproape 3 ani și a anunțat că PSD Iași va face o plângere către instituțiile abilitate pentru a vedea dacă situațiile relatate de presă se confirmă: „Relatările presei ieșene denotă fapte halucinante. Un edil din județul Iași condiționează efectiv oamenii la retrocedarea unor terenuri care le aparțin de drept. Mihai Bălan a pus la punct un adevărat sistem mafiot în Primăria Bârnova. Aceste lucruri trebuie să înceteze. Sincer vă spun, îmi pare rău că am fost colegi. Din păcate a învățat alături de Costel Alexe să șmenuiască și să mintă oamenii. Totul este făcut premeditat pentru sporirea averilor familiei și a grupurilor de interese. Nimic pentru bârnoveni. Vom face demersurile necesare pentru ca instituțiile abilitate să verifice aceste situații, iar acest personaj să nu mai aibă nimic de a face cu administrația.

Creștem un tânăr corect, cu reale calități de administrator, cu dorință de a se afirma și de a realiza proiecte pentru comunitatea pe care o reprezintă. Sper ca în cel mai scurt timp oamenii să înțeleagă că viitorul comunității lor nu mai este alături de un primar care nu și-a dorit decât să păcălească oamenii. Am încredere că George Tincu va deveni alternativa de care bârnovenii au nevoie la guvernarea locală.”

La rândul său, deputatul Silviu Macovei, membru al Comisiei pentru controlul activității SRI, a declarat că este dezămăgit de lucrurile care se petrec la Bârnova și speră ca acestea să nu afecteze dezvoltarea și modernizarea comunității: „Aceste situații trebuie oprite de la început. Rolul nostru, al politicienilor, este de a sesiza autoritățile competente atunci când se comit astfel de abuzuri. Pentru că aici nu vorbim doar de lucruri imorale, ci chiar de acțiuni ilegale. Un astfel de om nu mai poate să conducă o comunitate care se vrea europeană și este situată în zona metropolitană la numai câțiva kilometri de Iași. Bârnova are nevoie să atragă fonduri și proiecte europene, nu să stagneze din cauza incompetenței și feriseismului lui Mihai Bălan. Sunt atât de mult investiții de făcut încât un administrator ar trebui permanent să fie când pe teren, când la București, când la birou să pregătească documentațiile. Aici nu se întâmplă așa.”


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30