fbpx
 
Marius Ostaficiuc, deputat PSD: „Nimeni nu trebuie să profite pe spatele clienților. Taxe suplimentare la casele self-scan”

Marius Ostaficiuc, deputat PSD: „Nimeni nu trebuie să profite pe spatele clienților. Taxe suplimentare la casele self-scan”


Scandalul caselor de marcat de la magazinele Auchan a intrat într-o nouă etapă după dezbaterile apărute în spațiul public. Renunțarea la casierii clasici și impunerea în totalitate a caselor de marcat de tip self-scan a provocat reacții diverse și în zona mediului politic. De altfel, reprezentanții grupului social democrat din Parlament au ținut să evidențieze că dezbaterile respective nu țin de progresul tehnologic invocat deunele persoane.

Deputatul PSD Iași Marius Ostaficiuc a arătat că problema ține de relația dintre magazin și client, problemă pe care retailerul ar trebui să o rezolve cât mai repede.

„Tehnologia este aceeași și la casier, și la self-scan, nu putem să invocăm acest lucru într-o dezbatere. În acest caz trebuie ajuns la fondul problemei, aceea a relației dintre magazin și client. Pentru că în acest caz, când nu mai ai vreun casier clientul nu mai are o opțiune, ci o obligație în a scana el produsele. De aceea se impune ca magazinul să ofere o compensație clienților pentru că aceștia preiau o obligație a magazinului de a stabili costul total al produselor vândute”, a spus deputatul PSD Marius Ostaficiuc.

Acesta a dat ca exemplu taxarea caselor de marcat self-scan din Belgia, taxare care are drept scop protejarea clienților și descurajarea acestei abordări a magazinelor în detrimentul celor care le calcă pragul, fiind vorba de o reglementare care descurajează magazinele să folosească tehnologia pentru a-și spori profiturile în dauna clienților.

Parlamentarul ieșean a mai menționat că dacă se urmăresc beneficiile tehnologice, atunci acestea ar trebuie să se regăsească și la magazin și la clienți. Într-o asemenea situație, dacă magazinul își reduce costurile prin această abordare, atunci trebuie să ofere o compensație clienților pentru că prestează un serviciu care era în obligația magazinului.

„Poate că aceste tipuri de case self-scan sunt de ceva vreme și nu reprezintă o noutate, însă nu s-a luat în calcul până acum faptul că prin acestea clientul mai mult pierde, în vreme ce magazinul câștigă. Pe lângă faptul că un client face cumpărături și lasă banii la acel magazin, el mai și prestează o muncă suplimentară de care acel retailer profită liniștit. Acest lucru trebuie să fie reglementat și asta se urmărește în momentul de față prin aspectele pe care PSD vrea să le aibă în vedere, tocmai pentru protejarea clienților”, a mai spus deputatul ieșean.

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30