fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
„Școala Viitorului”, construită în Satul Mircești cu bani de la Banca Mondială

„Școala Viitorului”, construită în Satul Mircești cu bani de la Banca Mondială


Comuna Mircești se află printre cele șase comune din județul Iași care vor beneficia de construcția și dotarea unei școli noi, la standarde moderne de studiu. Primarul USR Leon Bălteanu a avut deja o primă întrevedere cu o comisie a Băncii Mondiale. „Întâlnirea cu comisia a decurs bine și am încredere că toți pașii proiectului vor fi îndepliniți la timp, căci elevii au nevoie de noua școală cât mai repede. Educația copiilor noștri reprezintă viitorul nostru, al tuturor, a declarat Leon Bălteanu, primarul din Mircești.

Finanțarea este asigurată prin proiectul „Școli mai Sigure, Incluzive și Sustenabile” derulat de Banca Mondiala. Caracterul incluziv al proiectului presupune că noua școală va fi construită astfel încât să răspundă la nevoile particulare ale comunității. Drept urmare, edilul a “provocat” deja elevii să facă propuneri pentru școala din comună: „Am provocat elevii să vină cu idei noi, inovatoare referitor la cum vor ei să fie școala. Vom profita din plin de faptul că putem proiecta noul spațiu de învățământ cu elevul în centru. Din păcate, așa ceva nu se prea face în România dar mă bucur că ai noștri copii au această oportunitate”, a adăugat primarul.

Proiectul pentru școala generală „Vasile Alecsandri” din Mircești presupune o perioadă de implementare continuă și de investiții ample, timp de șase ani, prin investiții integrale și racordare la nevoile reale ale comunității locale. Conform documentației de proiect prezentată de primar, noua clădire va putea acomoda peste 100 de elevi și va beneficia de șase săli de clasă și două laboratoare. De asemenea, școala va o construcție sigură, rezistentă la seism dar și eficientă din punct de vedere energetic, ceea ce va permite primăriei din Mircești să întrebuințeze banii economisiți și spre alte investiții. Mai mult, conceptul prezintă școala ca pe un centru al comunității, unde membrii acesteia să se implice activ. Din acest motiv, proiectul Băncii Mondiale, implementat de primarul Bălteanu, va oferi un viitor mai bun elevilor care vor frecventa aceasta scoala, numita Școala Viitorului! O scoala construită de elevi , pentru elevi!


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31