fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Maricel Popa (PSD Iași): Chirica Neputinciosul. Văicăreala unui primar aflat la final de carieră politică!

Maricel Popa (PSD Iași): Chirica Neputinciosul. Văicăreala unui primar aflat la final de carieră politică!


O minciună spusă de mai multe ori, necombătută, poate să treacă drept adevăr. Din această cauză, mă văd obligat să semnalez și să desființez invențiile lansate în spațiul public de primarul Iașului pentru a-și ascunde propria incompetență.

Speriat de protestul anunțat de părinții celor peste 800 de elevi care învață la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”, edilul Iașului a aruncat pe piață o scrisoare deschisă. În care dă vina pe oricine altcineva, mai puțin pe sine însuși. De 20 de ani în Primăria Iași unde a ocupat numai poziții de top – director tehnic, viceprimar și, de 8 ani, primar – Mihai Chirica nu se consideră vinovat pentru starea de ruină în care a fost adusă clădirea-monument istoric în care activează Colegiul Pedagogic.

O spun pe șleau: Chirica este un fățarnic. A lansat, acum, în mare grabă licitația pentru lucrări, îngrozit de amploarea pe care a luat-o scandalul. „Vom începe lucrările de consolidare și reabilitare imediat după finalizarea procedurii, chiar dacă nu avem încă finanțare de la Guvern”, zice Chirica în scrisoarea deschisă. Dar cine te-a oprit, domnule, să faci lucrul acesta cu ani în urmă?

Primăria a înregistrat excedent de milioane, pe parcursul mai multor ani, dar Chirica n-a binevoit să demareze amenajările la acest colegiu. Mai mult, milioane din bugetul Iașului se pierd pe investiții mărunte, trucuri electorale ieftine. Dacă nu e în stare să atragă finanțări nerambursabile (guvernamentale sau europene), primarul putea susține investiția estimată la 16 milioane de euro fie din bugetul local, în 3-4 ani era gata, fie chiar în urma unui împrumut.

Ca să mai atenueze din ecourile acestui eșec de proporții de care este singur responsabil, Mihai Chirica, în aceeași zi, a lansat o nouă fumigenă. De fapt, nici măcar nu e nouă. A vânturat iarăși proiectul megalomanic al unei săli polivalente: a obținut avizul de mediu și, în perioada următoare, va elibera autorizația de construire. Dar Chirica nu are încă finanțarea pentru o sală extrem de costisitoare – 81 milioane de euro după propriile sale estimări. „Noua sală polivalentă va avea o formă inspirată de coroana Reginei Maria”, a susținut iarăși primarul în ciuda valului de critici venit dinspre experții în arhitectură și urbanism. În comunicatul emis de Primărie este chiar înduioșător felul în care Chirica se ploconește în fața premierului și a ministrului Dezvoltării, semn că nu mai este agreat nici măcar în rândul propriului partid, PNL.

Ca și renovarea Colegiului Pedagogic și himera acestei săli polivalente îl va urmări pe cel mai neputincios primar de mare oraș din România.

Senator Maricel Popa

Președinte PSD Iași

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31