fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Axa Iași – Suceava, îngropată de Alexe și Consiliul Județean

Axa Iași – Suceava, îngropată de Alexe și Consiliul Județean


De peste 10 ani este în planul autorităților locale construcția Drumului Interjudețean Iași-Suceava. Președintele USR Iași, Ștefan Tanasă, a mers pe primul lot al drumului Iași-Suceava din zona comunei Movileni, însoţit de Scrab Cătălin, liderul de grup al consilierilor locali USR Movileni.

„Cetățeni ai comunei noastre care sunt nevoiți să străbată zilnic tronsonul de drum care străbate comuna Movileni din Axa Iasi-Suceava au simțit deja în buzunare proasta calitate a lucrărilor. Le cedează mașinile din cauza gropilor, denivelărilor și a asfaltului proaspăt turnat care dispare cum vezi cu ochii. Din cauza proastei gestionări a lucrarilor se pierd foarte multi bani, in timp ce scoala din satul Potângeni, de exemplu, are nevoie de fonduri suplimentare pentru a putea fi reabilitata. Consiliul Județean trateza cu nepasare acest proiect important pentru cetatenii din comunei noastre, in timp ce risipesc sume importante de bani pe lucrari facute in batjocora.”, a declarat Cătălin Scrab.

Atât locuitorii din Movileni cât și din comunele vecine sunt indignați de slaba calitate a lucrărilor, a căror finalizare o așteaptă de ani buni. În unele părți ale drumului, asfaltul a dispărut în întregime. „Am străbătut porțiuni de drum, în special pe Iași-Gropnița, unde efectiv in anumite zone nu mai există asfalt. La doar câțiva ani de la asfaltare, ne-a întâmpinat pietrișul si gropile pe axa Iasi-Suceava. Sunt bani multi cheltuiti cu aceasta investitie, iar calitatea lucrarilor este indoielnică.”, a declarat Ștefan Tanasă, Președintele USR Iași.

Riscul real este ca termenul finalizării proiectului, sfârșitul acestui an, să nu fie respectat de autorități și constructori. În acest caz, peste 100 de milioane euro, fonduri europene prin Programul Operațional Regional (POR), ar trebui returnați din banii contribuabililor. Costel Alexe și întreaga conducere a Consiliului Județean trebuie să își asume responsabilitatea pentru proasta dezvoltare a infrastructurii regionale.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31