fbpx
 
Aveți panouri fotovoltaice? USR Iași vrea să vă scutească de impozit

Aveți panouri fotovoltaice? USR Iași vrea să vă scutească de impozit


Veste bună de la consilierii locali USR pentru ieșenii care și-au instalat sau vor să își instaleze panouri fotovoltaice.

Grupul consilierilor locali USR a depus un proiect de hotărâre la Primăria Municipiului Iași ca toate clădirile dotate cu panouri fotovoltaice funcționale să fie scutite de la plata impozitului. „Vrem să punem o cărămidă la un viitor mai verde și mai sănătos în Iași și am ales să o facem susținând ieșenii care își instalează panouri fotovoltaice. Fie că vorbim de antreprenori sau simpli cetățeni ca potențiali prosumatori, adică mici producători de energie, instalarea panourilor fotovoltaice rămâne o investiție considerabilă. Tocmai de aceea, credem că acest proiect, alături de alte facilități, va încuraja mai mulți ieșeni să devină prosumatori.” a declarat Ionuț Anastasiei, consilier local USR Iași și inițiatorul proiectului.

La începutul anului, erau înregistrați 40.171 de prosumatori în România, mare parte dintre aceștia prin investiții în panouri fotovoltaice, conform statisticilor Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Deși numărul este unul în rapidă creștere, Iașul din păcate nu se afla printre orașele din fruntea clasamentului privind prosumatorii. Adoptarea acestui proiect de hotărâre de către consiliul local ar presupune o afirmație clară a administrației locale în favoarea tehnologiilor verzi de producere a energiei. Benficiile unei viziuni eco-friendly în Iași sunt multiple: cei care aleg să-și instaleze panouri fotovoltaice se vor bucura de un preț mai mic la facturi, însă toți cetățenii vor beneficia de reducerea emisiilor de gaze poluante din aer.

Proiectul prevede și o serie de condiții pentru a beneficia de scutirea de impozit, precum nevoia de a avea plata impozitelor și taxelor la zi cât și ca investiția să fi fost realizată pe cont propriu sau prin credit bancar. Astfel, sunt încurajate inițiativele proprii, independente de programele Guvernului care prezintă întârzieri de ani de zile pentru montarea panourilor din cauza lipsei de capacitate.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: