fbpx
 

Șase șoferi, arestați pentru o fraudă masivă a taxelor de drum din Franța. Un român ar fi condus întreaga operațiune


La sfârșitul lunii mai, autoritățile spaniole au arestat șase șoferi de camioane, prinși la frontiera Franței cu Spania, în urma implicării lor într-o fraudă masivă a taxelor de drum. Patronul lor, un român stabilit în Spania, este considerat „creierul” întregii operațiuni.

Șoferii arestați sunt acuzați că au participat la o schemă extinsă de fraudă, în ceea ce privește taxele de drum.

Suspecții erau în posesia de carduri de plată falsificate, recodificate pentru a nu fi asociate cu niciun cont bancar. Acest lucru le-a permis să treacă prin cabinele de taxare de la frontiera franceză, fără să plătească, notează site-ul Știri Diaspora.

Oamenii legii au demarat o anchetă judiciară pentru fraudă organizată, iar prejudiciul estimat se ridică la 100.000 de euro. Compania de transport spaniolă, unde sunt angajați șoferii și a cărui patron este un român stabilit în Spania, este acum principala țintă a anchetatorilor.

În total, trei societăți de autostrăzi franceze au fost afectate de această fraudă în 2021, cu un prejudiciu estimat la 100.000 de euro. Acestea au anunțat că vor depune plângere.

Guardia Civil a colaborat cu jandarmeria franceză, pe parcursul anchetei. Au fost efectuate percheziții în 7 locații, legate de compania în cauză, pe teritoriul francez.

Echipamente de codificare, suma de 10.000 de euro și nu mai puțin de 230 de carduri contrafăcute au fost confiscate de către jandarmi, din unitatea motorizată din Saint-Geours-de-Maremne și unitatea de cercetare din Pau.

Pentru a se stabili rolul exact al tuturor persoanelor implicate, a fost inițiată o anchetă judiciară pentru fraudă organizată și au fost emise trei mandate europene de arestare. Investigarea acestui caz este, în continuare, în desfășurare.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30