fbpx
 
Deputatul Marius Ostaficiuc: Pensiile speciale ale parlamentarilor vor fi eliminate. PSD vrea eliminarea acestor beneficii

Deputatul Marius Ostaficiuc: Pensiile speciale ale parlamentarilor vor fi eliminate. PSD vrea eliminarea acestor beneficii


PSD a depus un proiect legislativ pentru eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Proiectul își va urma cursul în plenul Parlamentului pentru a putea fi discutat în comisii și apoi în plen.

Decizia luată de PSD prevede ca indemnizația pentru limita de vârstă cuprinsă în statutul deputaților și al senatorilor să fie abrogată definitiv, propunere care va duce la modificarea Legii 96/2006.

Deputatul PSD Marius Ostaficiuc a explicat și cum s-a ajuns la o asemenea decizie și ce impact va avea proiectul legislativ.

„Este o situație pe cât se poate de normală. În timp ce alte partide zic că vor să elimine pensiile speciale dar nu fac nimic, PSD a depus un proiect de lege care abrogă pensiile speciale acordate parlamentarilor. Proiectul are ca scop îndreptarea așa zisei omisiuni a celor de la USR, cei care au redactat Planul Național de Redresare și Reziliență, dar care nu au inclus pensiile parlamentarilor în jalonul pensiilor speciale. După toată campania populistă dusă de USR pe tema pensiilor speciale, faptul că au omis tocmai pensiile speciale ale parlamentarilor nu poate fi pus pe seama unei scăpări din neatenție”, a spus Marius Ostaficiuc, deputat PSD Iași.

Formațiunea social-democrată a mai depus în trecut un astfel de proiect, însă magistrații de la Curtea Constituțională a României l-au declarat neconstituțional.

Deputatul ieșean Marius Ostaficiuc a menționat că noul proiect este unul care nu cuprinde toate aspectele legislative și care își va urma cursul firesc în Parlament pentru a nu mai putea fi contestat.

„Plata acestor indemnizații va înceta imediat după adoptarea legii. Inițiativa actuală reia practic un alt proiect de lege propus anterior tot de PSD pentru eliminarea pensiilor speciale, dar care a fost declarat neconstituțional. Obiecțiile CCR nu au vizat conținutul legii, ci procedura accelerată prin care a fost adoptat, considerând că parlamentarii nu au avut timp suficient să aprofundeze textul legii pentru a-l putea dezbate în mod adecvat. De această dată, se va ține cont de obiecțiile CCR și se vor respecta la linie termenele privind procedurile parlamentare”, a mai spus deputatul social-democrat.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29