fbpx
 
Primar din Neamţ, terorizat de un vecin. „Teroristul” a fost dus de polițiști la Psihiatrie

Primar din Neamţ, terorizat de un vecin. „Teroristul” a fost dus de polițiști la Psihiatrie


Un primar din Neamţ pătimeşte din cauza vecinului „terorist“, ultima ameninţare fiind aruncarea în aer a casei. Consăteanul edilului a fost potolit de poliţişti, fiind internat la Psihiatrie.

Aproape de lăsarea întunericului, pe data de 7 iunie 2023, forţele de ordine au fost sesizate de către un bărbat din comuna Rediu (Neamț), care reclama că un consătean, în etate de 64 de ani, ameninţă cu provocarea unei explozii, folosindu-se de o butelie şi produse inflamabile, scrie „Adevărul”.

„Ţinta“ vecinului terorist era casa primarului din comuna Rediu, Vasile Motfolea, care este vecin cu bărbatul care adresa ameninţările. Nu era pentru prima dată când edilul avea de- a face cu acesta, în timp bătrânul provocând diverse distrugeri, unele mai mari, altele mai mici, locuinţei şefului administraţiei locale, după cum a declarat acesta, pentru publicaţia ZCH.ro.

În scurt timp, echipaje de poliţie şi pompieri s-au deplasat în comuna Rediu, a fost delimitat locul incidentului, evacuate toate persoanele din împrejurimi şi blocat traficul rutier. Apoi, „teroristul“ a fost imobilizat, în casa acestuia fiind găsite diverse obiecte şi produse cu care dorea să incendieze și locuinţa primarului.

„În imobil au fost identificate o butelie de camping, două bidoane de plastic din care se simţea miros de substanţă posibil inflamabilă şi mai multe bunuri ce puteau întreţine un eventual incendiu. A fost întocmit dosar penal, pentru ameninţare şi de tentativă de distrugere. Bărbatul a fost internat la o secţie de psihiatrie“, a transmis PoliţiaNeamţ.

Un caz oarecum similar, dar mult mai grav, s-a petrecut în Neamţ pe data de 8 martie 2023, în jurul orei 18.20, când cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ au fost solicitate să intervină în comuna Bahna. Un incendiu de proporţii a afectat acoperişul şi camerele unei locuinţe, doi bărbaţi, de 73 şi 51 de ani, suferind arsuri la membre şi faţă.

Pompierii au stabilit că acţiunea intenţionată a fost cauza producerii flăcărilor. A fost identificat şi autorul faptei, fiind vorba despre un bărbat de 55 de ani, vecin cu consătenii răniţi în incendiu. Deoarece nu-i fusese returnat un împrumut, acesta a stropit locuinţa cu un lichid inflamabil şi a provocat incendiul, fiind arestat şi cercetat pentru tentativă de omor şi distrugere.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30