fbpx
 
Răzvan Timofciuc, consilier local: Ieșenii merită să știe cum s-a cheltuit fiecare cent din cei 7.5 milioane euro pentru organizarea E-Sports și pentru concertele din ultimele zile

Răzvan Timofciuc, consilier local: Ieșenii merită să știe cum s-a cheltuit fiecare cent din cei 7.5 milioane euro pentru organizarea E-Sports și pentru concertele din ultimele zile


Consilierul local Răzvan Timofciuc a solicitat primarului Mihai Chirica printr-o interpelare oficială publicarea unui raport detaliat al cheltuielilor pentru organizarea Campionatului Mondial de E-Sports care a avut loc la Iași, în perioada 24 august - 4 septembrie, precum și o analiză a impactului acestui eveniment.

În calitate de consilier local, am votat în Consiliul Local inițiativa organizării la Iași a Campionatului Mondial IESF Esports la Iași și rectificările bugetare care au presupus fonduri publice pentru acest eveniment. Am făcut acest lucru plecând de la asumarea celor din conducerea Primăriei că bugetul prognozat și aprobat în Consiliul Local de 7.5 mil. euro necesa pentru obținerea licenței de organizare, dar nu înseamnă că va fi și cheltuit. Motivul? Toată suma necesară organizării urma să fie atrasă din sponsorizări și vânzări de bilete. Ieșenii merită să știe cum s-a cheltuit fiecare cent pentru organizarea acestui eveniment care, într-un final, a fost plătit din bani publici! Cer primarului Chirica să facă publice toate contractele și sumele pentru fiecare achiziție derulată din fonduri publice pentru organizarea acestui eveniment, firmele cu care s-au derulat achizițiile, modalitate de contractare a serviciilor” a declarat Răzvan Timofciuc, liderul consilierilor locali USR Iași.

Totodată, consilierul local atrage atenția că lipsa infrastructurii edilitare (sală polivalentă, stadion) și-a spus cuvântul deoarece au fost multe sincope în organizarea evenimentului.

Campionatul Mondial de Esports, care are loc la Iași, a fost marcat de numeroase probleme organizatorice:

1. Condiții nefavorabile pentru jucători: În primele zile ale competiției, jucătorii s-au confruntat cu temperaturi ridicate în Sala Polivalentă, chiar dacă au fost închiriate unități de aer condiționat. Ca soluție, jucătorilor li s-a permis să vină în pantaloni scurți și să intre doar ei în sală, fără spectatori.

2. Reclamații din partea echipelor: Echipa Indoneziei a menționat că "Campionatul este un haos", subliniind întârzieri mari, informații neclare și locații nepregătite.

3. Audiență scăzută: Audiențele online ale meciurilor au fost mult sub așteptări, numărându-se în mii și zeci de mii de vizualizări, în loc de sute de mii.

4. Lipsa promovării orașului Iași: În ciuda cheltuielilor mari pentru eveniment, nu a fost difuzat niciun spot video despre oraș, ratând astfel o oportunitate majoră de promovare.

5. Reacții negative online: Pe diverse platforme, internauții s-au plâns de calitatea slabă a transmisiunilor și a organizării.

7. Probleme de comunicare cu participanții: În sistemul de comunicații interne, răspunsurile la întrebările sau reclamațiile jucătorilor erau adesea automate și neadecvate.

8. Întârzieri în program: Meciurile au fost deseori întârziate, unele având loc chiar după miezul nopții.

Răzvan Timofciuc

Consilier local al Municipiului Iași

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31