fbpx
 
Ștefan Tanasă, Președinte USR Iași: Alexandru Rafila, lasă cazmaua jos! Nu îngropa sistemul sanitar românesc!

Ștefan Tanasă, Președinte USR Iași: Alexandru Rafila, lasă cazmaua jos! Nu îngropa sistemul sanitar românesc!


USR a depus o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

În cele 18 luni de mandat în care trebuia să-și facă treaba la Ministerul Sănătății, ministrul Rafila a preferat ca două luni să se plimbe prin excursii de lux în afara României. Medicamentul-minune promis pentru bolnavii de diabet mai poate aștepta atâta timp cât vacanța în Cuba l-a transformat și pe el într-un turist de lux pe banii statului. Fățărnicia este sinonimă cu Rafila. Și nu numai.

Politruc. Impostor. Incompetent. Tot Rafila. Cel mai slab ministru PSD la Sănătate din istoria recentă a României a dovedit cât de cinic și nepăsător poate fi în fața nevoilor pacienților.

La cum arată sistemul sanitar în Romania secolului 21, acolo unde femeile nasc pe stradă sau strigă după ajutor prin spitale până când nu mai au aer și mor cu zile, neglijate de un sistem ticălos asemănător ministrului, nu este de mirare ca Rafila se califică mai degrabă pentru postul de gropar al sistemului sanitar românesc decât pentru cel de ministru al sănătății.

Hai să ne amintim de ce Rafila trebuie să plece:

1. A lăsat sistemul sanitar din România fără 740 de milioane de ? din PNRR. Să pierzi bani europeni alocați pentru construirea de spitale noi este o crimă!

2. A sabotat Planul de Cancer și l-a făcut țăndări, fără niciun fel de empatie și considerație pentru pacienții oncologici aflați în suferință.

3. A lăsat România să se confrunte cu o criză gravă și continuă a medicamentelor esențiale, în special cele necesare pacienților cu cancer.

4. A eșuat lamentabil în gestionarea campaniei de distribuire a comprimatelor de iod pentru protecția populației în cazul unui atac nuclear.

5. Refuză de peste 2 ani să facă normele de aplicare a Legii Stop Nosocomiale ce a fost inițiată de USR și votată în unanimitate în Parlamentul României. Spitalele colcăie de bacterii ucigașe din cauza lenei de care suferă ministrul!

6. Acreditează din pix „centrele de arși”, de formă, ca să dea bine pe hârtie. NICIUNUL dintre locurile din spitalele din România nu îndeplinește criteriile pentru a trata mari arși. Și asta nu după criterii din Germania, Austria, Franța, Italia, ci după criteriile din România.

Pentru acestea și pentru toată suferința creată românilor de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, USR și Forța Dreptei au depus astăzi o moțiune simplă intitulată „Ministrul Rafila - Turistul leneș și cinic care lasă România fără spitale”.

Ștefan Tanasă,

Președinte USR Iași

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31