fbpx
 
USR Gorban: Comuna e plină de trotuare-pericol care duc spre nicăieri, dar, Primăria le trece la capitolul realizări

USR Gorban: Comuna e plină de trotuare-pericol care duc spre nicăieri, dar, Primăria le trece la capitolul realizări


După celebrele imagini din țară cu stâlpi sau copaci uitați în mijlocul arterelor de circulație, a venit rândul comunei ieșene Gorban să șocheze, punând la dispoziția cetățenilor trotuare care se termină în râpe sau care se opresc subit în dreptul canalelor. Filiala USR Gorban consideră că administrația își bate joc de comunitate, cheltuind bani publici pe lucrări jalnice care par nefinalizate și stârnesc râsul trecătorilor de bine ce au fost făcute.

În comună nu se poate vorbi la ora actuală de vreun exemplu de bune practici. Filiala USR din localitatea ieșeană a prezentat în spațiul public dovezi despre cum se fac investițiile la Gorban: trotuarele realizate sub comanda primarului se termină brusc, lăsând senzația că nu au mai ajuns materialele de lucru sau, după caz, au fost amplasate în zone scufundate în întuneric, unde se continuă cu ditamai prăpastia.

„Trotuarele care duc spre nicăieri sunt un real pericol pentru cetățeni! Risipa de bani publici făcută de primarul comunei Gorban se vede cel mai bine în „investițiile” realizate de acesta. A cheltuit peste 135 mii lei pentru realizarea unor trotuare care nu servesc niciunui scop clar și care, în plus, pun în pericol viața cetățenilor. Trotuarele realizate în zone neiluminate public, pe marginea unor râpe adânci de peste 2 metri și fără balustrade de protecție, sfârșesc de cele mai multe ori în șanțuri sau canale, reprezentând un exemplu de „AȘA NU”. Lipsit de viziune, logică și fără a înțelege nevoile cetățenilor, primarul a dovedit că este un om depășit de situație și care nu poate sluji nevoilor comunității. Este o rușine să realizezi asemenea „investiții”!”, a declarat Ștefan Tanasă, președintele USR Iași.

USR Gorban a venit cu soluții, dar acestea au fost ignorate

Reprezentantul USR Gorban a venit cu propuneri în Consiliul Local pentru a corecta greșeala comisă în privința proiectării trotuarelor, dar și pentru a scăpa de ridicolul situației. Însă, așa cum era de așteptat, majoritatea din Consiliul Local, în frunte cu edilu, a decis că „merge și așa” și nu s-a deranjat pentru un proiect ca la carte.

„Am propus construirea unui trotuar de la parcul Gura Bohorin până la Școala Gimnazială, dar primarul nu a luat act de propunere și a hotărât să construiască jumătăți de trotuare sau trotuare care sfârșesc în râpe sau canale. Acesta este modul în care primarul înțelege să administreze comuna. Ca orice locuitor, stai și te gândești dacă chiar așa a fost gândit un proiect util sau dacă, efectiv, nepăsarea este cauza care conduce la asemenea rezultate. Oricare dintre cele două variante este generatoare de dispreț, pentru că, practic, s-au cheltuit bani pentru nimic”, a precizat Răzvan Sîrbu, consilier local USR Gorban.

Pe de altă parte, echipa USR din comună, alături de Mădălin Tănase, președintele filialei USR Gorban, a realizat o listă cu prioritățile comunității, stabilite în urma dialogului cu cetățenii. „Am vrea ca în satul Zberoaia să fie iluminat drumul ce face legătura între DN28 (stația de autobuz Zberoaia) cu satul Zberoaia. Am propus asfaltarea drumului comunal de la magazinul Lucy-Mar Gura-Bohotin până la Cimitirul din Gura-Bohotin, construirea unui teren de sport și a unor rigole betonate pe porțiunea de drum comunal Biserica Podu-Hagiului – intersecție DJ244G. Am solicitat amplasarea de coșuri de gunoi în toate satele din comună, dar niciodată primarul nu a luat în seamă aceste idei prezentate, deși ele urmăresc în mod clar îmbunătățirea calității vieții oamenilor”, a explicat Mădălin Tănase, președintele filialei USR Gorban.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31