fbpx
 
USR Iași: „Falimentul din comuna Schitu Duca este opera unui primar incompetent, girat de PNL”

USR Iași: „Falimentul din comuna Schitu Duca este opera unui primar incompetent, girat de PNL”


Comuna ieșeană Schitu Duca este prizoniera unei administrații PNL care continuă să desființeze noțiunea de prosperitate, prin datoriile acumulate, amenzile primite și blocajele financiare care paralizează bunul mers al lucrurilor. În timp ce localitatea este trasă în jos de procesele pierdute și restanțe, primarul PNL continuă să contureze public o viață roz, cu investiții de milioane de euro, sfidând realitatea apăsătoare. Multă vorbă, zero fapte. Echipa USR Schitu Duca își dorește să fie aproape de cetățeni și, în 2024, să reseteze politica locală, prin oameni muncitori și cinstiți, care nu duc comuna din impas în impas.

„Comuna Faliment. Așa ar trebui să se numească localitatea ieșeană Schitu Duca, după ce, actuala administrație condusă de primarul PNL, Grigore Corciovă, „garantat” de Costel Alexe, a sărăcit comunitatea prin contracte păguboase, restanțe neplătite, sporuri nejustificate și tot soiul de practici care ridică suspiciuni.

Din cauza incompetenței edilului și a delăsării sale, de opt luni, comuna are conturile blocate, sechestru pe terenuri și, în anul 2023, oamenii au parte de iluminat public două ore pe seară, pentru că primăria face economie. Situația care pare fără sfârșit se răsfrânge asupra cetățenilor și se traduce prin imposibilitatea de a mai face investiții și plăți de la bugetul local.

Primăria Schitu Duca are nevoie de o echipă devotată și implicată

USR Schitu Duca a atras atenția în nenumărate rânduri despre haosul din administrație și a propus soluții în Consiliul Local pentru a evita blocajele. Cu toate acestea, un primar care ascultă doar de el, ca el face, chiar dacă, iată, pedepsește comunitatea.

„Este vorba de incompetență din toate punctele de vedere și este o situație periculoasă. Curtea de Conturi a constatat neregulile financiare care au fost găsite în documentele întocmite la primărie. Nu s-au respectat proceduri, s-au acordat ilegal sporuri, iar datoriile uriașe către firma care trebuia să modernizeze trei drumuri au fost lăsate să se adune de domnul primar, ani la rând, până când s-a strâns o sumă uriașă. Constructorul a câștigat procesul cu primăria, pentru penalități, timp în care instituția nu s-a deranjat nici să se apere în instanță. Oamenii din Schitu Duca sunt dezinformați că toate creanțele provin de la fostul primar, însă actualul edil Corciovă putea face împrumuturi mai devreme, putea să se zbată pentru a evita falimentul și amenzile, în loc să se ocupe de alte aranjamente pentru firmele de casă sau plăți nemeritate. Un om care are puterea de a schimba viața unei comunități și nu o face, este complice la dezastrul care se întâmplă. Cetățenii din comună sunt oameni buni, muncitori și nu trebuie păcăliți. Ori, actualul primar se laudă că are proiecte de miliarde, că face investiții și în teren nu există nimic!”, a declarat Vasilica Cârlescu, consilier local USR.

USR are încredere că în 2024, oamenii vor fi mai vigilenți și vor distinge minciunile care le sunt repetate, cu amabilitate, pentru că votul lor va fi decisiv și singurul care contează. „Nu ne putem dezvolta cu un primar manipulator care aprobă verbal orice solicitare de la cetățeni, dar nu pune promisiunile în practică. Trebuie să scoatem la liman comuna noastră cu un om al faptelor, nu al vorbelor. Este nevoie de implicarea tuturor și o spun cu sufletul, nu putem fi pasivi. Avem dreptul să credem că se poate, pentru că merităm să trăim în respect și să urmăm, ca și localitate, un parcurs european, stabil, alături de mine sunt oameni muncitori și integri care vor lupta până la capăt”, a mai adăugat consilierul local USR, Vasilica Cârlescu.

 

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30