fbpx
 
Marius BODEA (USR): Zero lei împărțiți la oricât înseamnă tot zero lei!

Marius BODEA (USR): Zero lei împărțiți la oricât înseamnă tot zero lei!


2023 vine cu o premieră în istoria postdecembristă a României care confirmă că guvernul PSD – PNL a făcut ravagii în banii noștri. Pentru prima dată din 1990 încoace, anul acesta nu va mai avea loc o rectificare bugetară, adică o reîmpărțire a fondurilor publice către administrațiile și instituțiile statului. 

Decizia de a nu mai redistribui bugetul nu are legătură cu o bruscă iluminare a lui Marcel Ciolacu, cel care acum se prezintă ca marele cumpătat de la porțile visteriei, ci este cauzată de o realitate cât se poate de sumbră: nu mai sunt bani!

Nu poți redistribui ceea ce nu ai. Zero poate fi împărțit la oricât, tot zero dă. Guvernele PNL și PSD au cheltuit cu atâta nechibzuință anul acesta încât au ajuns la fundul sacului, la propriu. 

Instituțiile publice se plâng că nu mai au bani de salarii pentru ultimele două luni ale anului, investițiile multor primării au fost blocate, statul înregistrează restanțe majore la plata facturilor sale.

O recunoaște chiar și actualul ministru de Finanțe, Marcel Boloș, cel care s-a opus majorării pensiilor cu un imposibil procent de 40%, o creștere care va duce deficitul bugetar la un nivel care va obliga Comisia Europeană să blocheze fondurile europene esențiale pentru investiții și pentru dezvoltare.

Din păcate, Marcel Ciolacu se încăpățânează să așeze bugetul pe principii greșite: în loc să taie din cheltuielile aberante, în loc să renunțe la sinecuri și să reducă numărul de pile angajate, pune toată povara incompetenței sale pe mediul privat și, în același timp, pe populație. 

Cum să mărești taxele într-o perioadă de recesiune, când firmele și populația și așa o duc greu?

E cunoscut încă de pe vremea birurilor fanariote că presiunea va duce în cele din urmă la explozie. Iar PSD face o greșeală strategică, dacă în calculele sale electorale consideră că lovește doar în acel segment al electoratului care nu-l va vota niciodată, respectiv antreprenorii. 

Pentru că, de fapt, distrugând companiile, lovește inclusiv în angajații acestora și în familiile lor. Efectul va fi ca un bumerang pentru lacomii pesediști, care nu înțeleg că singura cale, în acest moment, ca România să rămână pe linia de plutire economică este oprirea risipei statului. 

Antreprenorii reprezintă acel zid de susținere a unei case, pe care PSD îl lovește acum cu furie, pentru ca să-ncapă în bucătărie toate pilele care s-au aciuiat la mâncare și nu se mai dau duse. 

Problema este că în altă cameră, uitați și ignorați, suntem și noi, românii. Și riscăm să cadă casa și pe noi.

Marius BODEA
Senator USR de Iași

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31