fbpx
 
Bogdan Cojocaru (PSD Iași): Modernizarea infrastructurii rutiere – un fiasco în mandatul penelist de la Consiliul Județean Iași!

Bogdan Cojocaru (PSD Iași): Modernizarea infrastructurii rutiere – un fiasco în mandatul penelist de la Consiliul Județean Iași!


Peneliștii ieșeni s-au făcut, din nou, de rușine în cadrul unei conferințe de presă în care au „povestit” despre modernizarea infrastructurii rutiere din județul nostru.

Sunt câteva aspecte importante prezentate de vremelnicul președinte al CJ Iași asupra cărora trebuie făcute câteva precizări:

1. „Peste 130 km modernizați în acest an de administrația PNL” – MINCIUNĂ! Costel Alexe a făcut referire la cei 91 km din cadrul Axei Iași – Suceava, din care 44 nu sunt încă recepționați, iar calitatea lucrărilor este cel puțin îndoielnică. Amintim faptul că o porțiune de drum din zona lacului Bulbucani (Lotul 2) s-a surpat de două ori până acum, imediat după efectuarea recepției lucrărilor. Proiectul lăsat la cheie de administrația social-democrată trebuia terminat într-un an, nu în 3.

Cei 30 de km modernizați din cadrul drumului județean de la Țuțora și până la Grozești sunt de fapt 5 km. Construcția acestei porțiuni a durat mai bine de doi ani. Randament minim! Precizare: Ceilalți 25 de km au fost modernizați de administrația social-democrată de la Consiliul Județean.

2. „Administrația liberală a impus un ritm de lucru mult mai rapid realizării lucrărilor de la drumuri” – MINCIUNĂ!

Exemplu elocvent că Alexe fabulează, din nou: PNL a demarat în 2021 un „ambițios” proiect de modernizare a 1,6 km de drum județean care vizează intravilanul municipiului Pașcani și face legătura cu comuna Vânători. Nici acum nu a fost terminat acest proiect. Comparativ, în 4 ani PSD a modernizat nu mai puțin de 81,5 km de drumuri județene din această frumoasă zonă a județului nostru: Blăgești – Cotnari (26 km), Pașcani – Miroslovești (9 km), Ruginoasa – Heleșteni – Kogălniceni (12 km), Gura Bădiliței – Crivești – Vânători (9 km), Heci – Tătăruși – Iorcani (12,5 km), Lespezi – Vânători (6 km) și Cozmești – Ciohorăni (7 km).

3. „Administrația liberală se ține de cuvânt” – MINCIUNĂ!

Drumul care urmează să fie lărgit la 4 benzi în zona CUG, drumul alternativ spre Aeroport, Centura ocolitoare a orașului Podu Iloaiei, Centura „ușoară” a municipiului Iași sunt proiecte promise de Costel Alexe în campania electorală din 2020. După mai bine de 3 ani de mandat la CJ nu s-a întâmplat absolut nimic. Aceste proiecte sunt tot la stadiul de promisiuni și documente uitate în sertarele de la CJ Iași.

Îmi pare rău că trebuie să intervin iarăși pentru a stopa minciunile lui Pinocchio de la Consiliul Județean Iași. Acest personaj din desenele animate al politicii locale nu mai face diferența între realitate și imaginație. Nu a făcut absolut nimic timp de mai bine de 3 ani pentru modernizarea infrastructurii rutiere și acum își permite să dea lecții despre management și administrație eficientă. Mai mult, peneliștii ieșeni s-au chinuit mai bine de 2 ani să înființeze Asociația de Dezvoltare Inercomunitară „Iași Infrastructură”, structură care în mod normal ar fi trebuit să prindă contur în maxim 3-4 luni.

Din păcate, de numele lui Costel Alexe se leagă cel mai mare eșec în implementarea unui proiect cu fonduri europene și mă refer aici la Axa Iași – Suceava, dar și reabilitarea Bojdeucii lui Ion Creangă, subiect unde Iașul a ajuns de râsul presei naționale și internaționale timp de mai bine de două săptămâni.

Bogdan Cojocaru,

Președinte PSD Iași


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30