fbpx
 
USR Iași: „Șefii CTP au picat testul iernii. Cerem public demisia conducerii Companiei de Transport Public”

USR Iași: „Șefii CTP au picat testul iernii. Cerem public demisia conducerii Companiei de Transport Public”


USR Iași cere demiterea conducerii Companiei de Transport Public, după nenorocirile în lanț care conduc la un blocaj permanent al circulației flotei de autobuze și tramvaie din oraș.

Ninsorile de la începutul lunii n-au făcut decât să scoată la suprafață haosul organizatoric din cadrul acestei companii locale. Dar deraierile, defecțiunile, avariile, lipsa de capacitate de transport în cartierele aglomerate, timpii mari de așteptare și deficiențele în asigurarea unor facilități minimale pentru vremurile moderne sunt probleme acumulate de mulți ani și au o singură cauză: incompetența cronică a managerilor CTP. Directorii acestei companii sunt depășiți de funcțiile pe care le ocupă.

Consilierul local USR Ionuț Anastasiei a punctat în ședința de astăzi a Consiliului Local: „Avem tramvaie noi sau vechi deraiate, bucăți lipsă din liniile de tramvai, macazuri blocate de îngheț, cetățeni care așteaptă și câte o oră în stații, vatmani care se plâng că rămân fără frâne în pante, angajați epuizați care lucrează sub teroare, un număr imens de plângeri din partea ieșenilor care consideră că transportul public din Iași a atins un grad de insuportabilitate”.

Consilierii USR menționează că în luna noiembrie 2023 au cerut un raport complet al stării de funcționare a liniilor de tramvai și a tuturor mijloacelor de transport, arătând că este necesar de a avea o imagine clară a pregătirii CTP pentru sezonul rece și dacă e nevoie de soluții urgente care să fie rezolvate în plenul Consiliului Local.

„Nu am primit niciun răspuns, iar rezultatul a fost blocajul total din oraș: CTP a picat lamentabil testul viscolului și a condițiilor de iarnă. Sute de mii de ieșeni au văzut ceea ce încearcă să se ascundă de ani de zile. Nu a mai fost nevoie de un raport scris, totul a fost clar pe pielea oamenilor”, a spus Ionuț Anastasiei în ședința CL.

USR Iași consideră că investițiile nu au șanse de a oferi rezolvare problemelor din transportul public cât timp nu ai un management adecvat cerințelor actuale. „Cheltuim inutil zeci de milioane de euro anual pe subvenții și investiții fără să avem managerii potriviți care să asigure potențialul maxim banilor publici care se pompează în această companie”, a mai punctat consilierul Ionuț Anastasiei.

„Cerem public demisia actualei conduceri a Companiei de Transport Public. Avem nevoie de oameni cu o viziune modernă la cârma acestei instituții”, a concluzionat, în numele ieșenilor, consilierul local USR.

Filip Hăvârneanu, președintele filialei municipale a USR Iași, spune că schimbarea directorilor CTP este o necesitate urgentă pentru a demonstra că liderii locali sunt de partea oamenilor: „CTP este o companie care asigură doar constant de scuze pe internet. Nu trebuie să fii expert să înțelegi că în loc să aibă un management performant, se agață de o conducere depășită până și de mici obstacole. Atitudinea consilierilor locali USR Iași este una corectă, fermă și dacă ar fi cu adevărat în slujba ieșenilor, toți consilierii ar trebui să o copieze și să demonstreze că sunt de partea oamenilor. Ieșenii vor transport urban funcțional, modern, nu directori incompetenți, protejați în funcții, care, prin nepriceperea lor, pedepsesc o întreagă comunitate".

USR Iași a lansat o petiție pentru a scăpa de o conducere dezastruoasă la CTP, care consumă resurse și dezavantajează călătorii.

Semnătura ta este importantă pentru ca acești incompetenți să vadă, în sfârșit, cât de inutili au devenit și câtă nemulțumire generează cetățenilor ca tine care plătesc abonamente scumpe și contribuie la salariilor lor uriașe, cu multe zerouri.

Link-ul petiției: https://petition.qomon.org/cerem-demiterea-conducerii-companiei-de-transport-public-iasi/

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30