fbpx
 
USR Bârnova: Primarul PNL Mihai Balan cheltuie banii bârnovenilor pentru afacerile personale

USR Bârnova: Primarul PNL Mihai Balan cheltuie banii bârnovenilor pentru afacerile personale


Faptul că prioritățile administrației ar trebui să fie orientate spre binele întregii comunități, nu spre interesul privat al familiei primarului, nu-l interesează pe primarul Bârnovei, Mihai Balan. Transparența și obiectivitatea în procesul decizional al administrației locale sunt principii complet străine primarului - nu a auzit de ele, nu le respectă. Drept dovadă stă mult lăudatul proiect al lui Balan depus la APAVITAL pentru extinderea rețelei de canalizare în satul Vișan.

Deloc întâmplător, proiectul vizează o parte din strada Tudor Arghezi, deși extinderea rețelei de canalizare ar fi necesară pentru multe alte străzi pe care deja locuiesc sute de locuitori. Însă, strada vizată este aferentă - surpriză! – terenurilor deținute de firma lui Ștefănel Balan, fiul primarului, FUSION INVESTMENT GROUP S.R.L., și pe care acesta construiește un ansamblu de case.

Asupra primarului Comunei Bârnova, Mihai Balan, planeză de ani de zile suspiciuni de îmbogățire ilicită. Nu există locuitor al Comunei Bârnova, și nu numai, care să nu fie la curent cu afacerile înfloritoare în imobiliare ale primarului și ale familiei acestuia al căror succes se datorează prețurilor derizorii plătite de Mihai Balan pentru terenuri doar în aparență retrocedate proprietarilor de drept. Ținând cont de faptul că familia Balan a dobândit în ultimii 7 ani zeci de proprietăți, suspiciunile nu mai par așa departe de adevăr. De interes public ar fi analiza, de către organele competente, a caracterului penal al acțiunilor primarului care au stat la baza acestei îmbogățiri miraculoase.

Mihai Balan pare să nu mai aibă nicio urmă de decență în exercitarea funcției de demnitate publică în care a fost ales de către cetățenii Comunei Bârnova și care ar trebui să-l oblige să acționeze exclusiv în interesul acestora, fără favoritisme și nepotisme.

Parcă rămas într-un trecut pe care românii, de 35 de ani, se străduiesc sa nu-l mai repete, Mihai Balan conduce Comuna Bârnova ca un adevărat stăpân. De data aceasta, în detrimentul tuturor, alege, în mod arbitrar, să direcționeze marile proiecte de utilitate publică ale comunei în interesul său exclusiv și al familiei sale.

„Această acțiune nu poate fi interpretată decât drept un caz flagrant de nepotism, în care primarul Mihai Balan, din nou, pune interesele sale personale și ale familiei sale mai presus de nevoile reale ale comunității locale. Pentru cetățenii comunei Bârnova această atitudine din partea primarului nu mai este de mult timp o noutate, iar oamenii și-au pierdut total încrederea în instituțiile locale și în integritatea guvernării.

Într-o societate democratică, este imperativ ca primarul Comunei Bârnova, Mihai Balan, să dea explicații și să remedieze această anomalie administrativă pe care a creat-o. De asemenea, este necesar ca autoritățile competente să investigheze riguros circumstanțele în care s-a aprobat acest proiect, cel puțin la nivelul primăriei Bârnova.

Dacă Mihai Balan avea ca prioritate să-și îmbogățească neamul, trebuia să-și înființeze SRL, nu să candideze pentru funcția de primar. Locuitorii Comunei Bârnova au dreptul să fie reprezentați de un primar care acționează cu demnitate, profesionalism și integritate.”, declară reprezentanții USR Bârnova.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30