fbpx
 
Maricel Popa (PSD Iași) / Declarație politică: Corupt până în măduva oaselor, Costel Alexe trebuie să părăsească viața publică!

Maricel Popa (PSD Iași) / Declarație politică: Corupt până în măduva oaselor, Costel Alexe trebuie să părăsească viața publică!


Liberalul Costel Alexe a făcut, din nou, Iașul de râs. Problemele sale penale sunt incompatibile cu funcția publică pe care o ocupă. Dezvăluirile din presă conduc către o singură concluzie: inculpatul Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, trebuie să demisioneze. Cât mai urgent! Orice minut suplimentar petrecut de Alexe la șefia CJ Iași reprezintă un deserviciu uriaș pentru ieșeni. Un politician cu două dosare în Justiție nu mai poate să stea în fruntea Iașului!

În relatările lor recente, ziariștii au detaliat activitatea infracțională a acestuia, cu zeci de amănunte, în celebrul, de acum, dosar „Tabla”. Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Alexe pentru că a pretins mită, 22 de tone de tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă care au fost folosite la construcția fermei familiei sale din satul Sculeni (Iași). Procesul de corupție va demara la Înalta Curte de Casație și Justiție peste câteva zile, pe 12 martie. Alexe va fi judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și instigare la delapidare.

Penalul Costel Alexe mai are încă un dosar pe rolul instanțelor, în al doilea fiind inculpat sub aspectul săvârșirii a două infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (din care una în formă continuată). Este vorba despre trucarea numirii unui director la o instituție din subordinea Consiliului Județean.

În bogata-i activitate infracțională, prezentată de procurori în cele două dosare, Alexe a implicat membri ai familiei sale, colegi de partid, alți angajați de la stat. Citind relatările jurnaliștilor despre cele două spețe, surprinde cinismul cu care Alexe a operat.

De-a lungul ultimilor ani, Costel Alexe și familia sa au acumulat averi impresionante: suprafețe întinse de terenuri (intravilan, agricole, forestiere), apartamente, case, mașini și ferma de la Sculeni. Proprietăți imposibil de justificat din veniturile declarate oficial.

În acest context, personal, mi-e extrem de greu înțeleg cum de conducerea Partidului Național Liberal încă îl susține pe Costel Alexe. Șefii PNL nu-l suspendă, nici nu-i retrag sprijinul politic, ba chiar l-au anunțat drept candidat la alegerile locale din 9 iunie pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Iași. Cum justifică PNL candidatura acestui dublu inculpat penal? Un întreg partid stă la cheremul acestui corupt fără scrupule?

Maricel Popa

Senator PSD Iași


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31