fbpx
 
Viorel Blăjuț poate învinge mafia imobiliară din Iași, un motiv pentru care ieșenii votează PSI

Viorel Blăjuț poate învinge mafia imobiliară din Iași, un motiv pentru care ieșenii votează PSI


Viorel Blăjuț și Partidul Societății Ieșene (PSI) vin cu o abordare nouă în peisajul politic al Iașului. Caută motivele pentru care cei 322.878 de alegători care votează la Iași pentru primar și Consiliul Local, ar pune ștampila pe un candidat anume.

„Partidul nostru este unul local. Ne interesează doar Iașul și bunăstarea ieșenilor. Echipa PSI merge printre alegători să afle ce anume îi motivează să iasă la vot și ce vor să obțină prin votul lor, când ne transferă suveranitatea nouă, politicienilor. Din aceste „motivații” eu îmi extrag temele sau „muncile” pe care le voi îndeplini ca primar, dacă evident obțin votul lor. Rațiunea noastră este simplă. Mergem la Primărie, mergem în Consiliul Local să susținem Iașul și ieșenii de rând, nu interesul unor grupuri care exercită suveranitatea în nume propriu”, a declarat Viorel Blăjuț.

Din sutele de interacțiuni pe care Viorel Blăjuț le-a avut cu alegătorii până acum, am desprins primele cinci motive pentru care ieșenii ar vota cu PSI. Tinerii votează cu Viorel Blăjuț fiindcă știu că acesta luptă cu mafia imobiliară, ca locuințele să aibă prețuri normale; luptă ca ieșenii să circule pe străzile Iașului fără să piardă ore întregi în ambuteiaje; luptă pentru cei care aplică la un job în administrația publică locală, să aibă parte de un concurs transparent de ocupare a unui post; luptă pentru echitate în sistemul sanitar, pentru accesul neîngrădit la investigații medicale în ambulatoriu pentru asigurați; luptă ca tinerele familii să nu mai aibă emoții că nu vor găsi locuri în grădinițe pentru copiii lor.

Corina B.  este o tânără de 29 de ani, care lucrează în Iași, undeva în zona centrală. Locuiește în Canta, la ieșirea din Iași. A fost nevoită să-și găsească o locuință în acea zonă, fiindcă acolo prețurile sunt mai accesibile. Precum Corina, alți mii de tineri stau la periferie, fiindcă în acele zone chiriile sau preturile la apartamente sunt mai aproape de ce-și pot permite ei, însă timpul petrecut pe mijloacele de transport în comun îi omoară. În zonele mai apropiate de Centru prețurile la apartamente sunt de la 2.000 de euro/mp în sus. Aceasta a decis să voteze cu PSI-ul fiindcă știe că Viorel Blăjuț, ca primar, luptă cu mafia imobiliară: „Votez cu PSI și cu Viorel Blăjuț, fiindcă știu că acesta luptă cu mafia imobiliară. Știu că va face tot ce-i posibil ca oferta pentru locuințe să fie mai accesibilă. Eu mi-aș dori să-mi cumpăr un apartament mai aproape de Centru, dar acum nici nu am curaj să mă gândesc, deși am un salariu care permite să visez la acest lucru”, a spus aceasta.

Viorel Băjuț vrea să construiască printr-o societate a Primăriei, blocuri pentru tineri la prețuri normale

Viorel Blăjuț crede că o primărie, precum este cea a Iașului ar avea potențialul de a construi blocuri pentru tineri și crede că la Iași piața imobiliară este acaparată de un grup de interese care s-a unit și a crescut prețurile artificial la apartamente: „Iașul are un potențial fantastic și tinerii trebuie să fie încurajați să rămână în capitala Moldovei. Aceștia rămân doar dacă au un cămin. Din păcate, la Iași, trebuie să fii milionar pentru a-ți permite un apartament al visurilor tale. Ca primar, când observi că lucrurile o iau razna pe un segment de piață, trebuie să intervii. Avem cele mai mari prețuri din Moldova la apartamente. Ai zice că oferta este mică și din acest motiv cererea mare atrage creșterea prețurilor. La Iași, nu-i cazul! S-a construit masiv, numai că samsarii imobiliari s-au înțeles în detrimentul clienților și aici intervin eu ca primar. Cum? Construind blocuri pentru tineri la prețuri normale, până când piața se egalizează. Voi înregistra o societate la care acționar va fi Consiliul Local Iași, cu această misiune. Să construiască locuințe la prețuri fără adaosuri nesimțite la apartamente, pe care apoi să le vândă sau sa le închirieze la tineri. O familie care e la început de drum, trebuie să vadă că nu muncește în zadar, că bănuții lor nu ajung la samsarii imobiliari lacomi, care fac milioane pe spatele lor”, a mai spus Viorel Blăjuț.

Material realizat de SC Vremea Nouă SRL, la comanda  Partidul Societății Ieșene, CMF:21240323 

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31