fbpx
 
Monica Berescu (USR Iași): Dacă stai acasă în ziua votului câștigă tot ei. Tu alegi cum vrei să trăiești în următorii ani!

Monica Berescu (USR Iași): Dacă stai acasă în ziua votului câștigă tot ei. Tu alegi cum vrei să trăiești în următorii ani!


Au trecut zeci de ani de când românii s-au luptat pentru democrație și au descoperit ce înseamnă progresul și capitalismul. 
Comunitățile s-au schimbat, au evoluat iar acum condiții precum canalizare, apă, șosele asfaltate și transport public modern au devenit cerințe de bază în localități, și totuși lucrurile nu stau chiar așa. Avem un paradox în țara aceasta. Pe cât au crescut și s-au modernizat unele zone din țară pe atât au stagnat sau chiar au involuat altele. Moldova este una dintre regiunile în care participarea sau mai degrabă absența la vot a dictat evoluția lentă a acestei bucăți de țară. Lipsa autostrăzilor, a spitalelor ultramoderne și proasta administrare a vitregit această regiune în așa fel încât în ultimii 30 de ani peste 30% din populația acestei zone a emigrat în Vest.

Și totuși mai avem o restanță în ceea ce privește democrația. Participarea la vot este secretul dezvoltării pe care ne-o dorim cu toții. Fiecare dintre noi trebuie să aleagă cum va trăi în următorii 4 ani, fără a-i lăsa pe alții să decidă asta în locul lor. E timpul să conștientizăm că ștampila de vot este cea mai importantă, poate chiar singura armă accesibilă, prin care ne putem alege viitorul!

”Partidul comasat PSD-PNL este responsabil pentru dezastrul în care se află Iașul în prezent. I-a promovat pe cei mai corupți oameni în funcții cheie, oameni cu dosare penale iar acum tot cu ei defilează. Acești campioni la dosare penale, cum sunt Chirica și Alexe, vor ieși rapid de pe scena politică atunci când instanțele vor pronunța condamnările. Avem puterea să oprim mafia imobiliară, furtul din bani publici și mai ales grupurile de interese și influență care dau târcoale deasupra instituțiilor publice cheie. 

Municipiul Iași nu are nevoie de gazon, panseluțe și busturi, Iașul are nevoie de parcuri, de transport public la timp și de soluții pentru traficul infernal în care stăm zi de zi și ne irosim viața.

Iașul are nevoie de un primar competent care să investească în infrastructură rutieră, medicală și educațională, care prioritizează pădurile urbane și spațiile verzi și pune la dispoziția ieșenilor un transport public eficient, locuri de parcare și șosele de centură, în așa fel încât Iașul să nu mai fie cel mai poluat din țară.

Știm cu toții cât de prost trăim zilnic sub administrația Chirica și Alexe. A venit timpul să-i demitem, să-i dăm afară pe corupții Iașului. Duminică, pe 9 iunie, mergem să votăm candidații dreptei unite și cei ai USR la alegerile europarlamentare și locale. Este unica opțiune pe care o avem dacă vrem într-adevăr să o ducem mai bine”, îndeamnă Monica Berescu, deputată de Iași.

Zona metropolitană Iași are nevoie de un suflu nou. De viziunea unor primari integri și incoruptibili.

Iașul nu înseamnă doar municipiul, o dezvoltare coerentă a lui vine la pachet și cu dezvoltarea zonei metropolitane, însă comunele din jurul lui au fost acaparate în ultimii ani de baroni locali, care au ajuns milionari în euro după ce au devenit primari, în detrimentul dezvoltării localităților pe care le conduc.

Suntem acum în situația în care peste 100.000 de oameni din zona metropolitană lucrează, își aduc copiii la școală și la grădiniță și își petrec timpul liber în Iași tocmai pentru că în comunele și satele în care locuiesc nu au condiții de trai moderne. Aceasta este realitatea pe care o trăim: rătăcim prin trafic zi de zi fiindcă primarii din comunele limitrofe Iașului nu și-au făcut treaba. Dar putem schimba asta, mergând la vot.

”Comuna Miroslava este condusă de 14 ani de familia Niță, care între timp a devenit milionară în euro. Primarul de acolo a facilitat accesul mafiei imobiliare și sub umbrela progresului a îngrămădit blocuri între case și a lăsat oamenii pe drumuri de pământ sau pietriș în cel mai bun caz. Presa de investigații a publicat zeci de articole despre rețeaua de afaceri și influență creată în ograda lui Dan Niță. 

Am fost în Miroslava si am stat de vorba cu miroslăvenii.Oamenii își doresc un bun administrator în fruntea comunei, un om capabil si onest, așa cum este actualul viceprimar, Silviu Ghenghea, candidatul USR la primărie. De 4 ani îi reprezintă cu succes pe oamenii din comunitate, fiind cel mai activ ales local, prezent mereu acolo unde cetățenii au nevoie de el.

Tot lângă Iași, avem comuna Bârnova unde din nou, mafia imobiliară a sufocat o comunitate întreagă. Primarul liberal de acolo, Mihai Bălan, este cercetat de DNA pentru luare de mită în cazul unor retrocedări suspecte de terenuri. Oamenii care s-au mutat la Bârnova, pentru liniște și armonie cu natura, s-au trezit cu cartiere de blocuri și agitația specifică unui oraș.

Emma Stratulat este una dintre doamnele care candidează la funcția de primar și reprezintă cu succes USR, acolo în comunitate. 2024 este anul perfect pentru a demara schimbările necesare astfel încât oamenii să se bucure în viitorul apropiat de o administrație locală dedicată cetățenilor, nu găștilor de partid. 

Viitorul primar din Bârnova va avea mult de muncă pentru a repara toate ilegalitățile, nedreptățile și abuzurile girate de PSD-PNL. Emma Stratulat este singura persoană capabilă să aducă un suflu proaspăt, modern și o viziune integrată pentru dezvoltarea sustenabilă a comunei. Primăriile conduse de femei redefinesc performanța și doboară recorduri, așa cum a făcut și Elena Lasconi în Câmpulung Muscel. Emma Stratulat, corespunde aceluiași profil și este pregătită să se apuce de treabă , completează Monica Berescu.

Imaginați-vă că în 2024 votăm cu toții umăr la umăr și alegem o Românie modernă cu sate și comune care se dezvoltă și nu rămân în mâinile primarilor care le-au acaparat de zeci de ani și le țin în sărăcie. Votul nostru decide asta. Acum, oamenii aleg candidații dreptei din Iași, Miroslava, Rediu, Bârnova, Valea Lupului, Tomești sau Ciurea. 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30