fbpx
 
Șoc și groază în arestul IPJ: „Mă băteam cu șobolanii”

Șoc și groază în arestul IPJ: „Mă băteam cu șobolanii”


Statul român plăteşte daune din ce în ce mai mari pentru traumele suferite după gratii de arestaţi. Un deţinut cere în instanţă 30.000 de lei daune morale de la Statul român pentru condiţiile inumane din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. Marcel Crişan susţine că prin celulă mişunau şobolanii şi a fost marcat de faptul că un tânăr s-a spânzurat chiar sub ochii săi.

 

Bărbatul, originar din Popeşti, aflat în prezent în Penitenciarul Iaşi, s-a plâns magistraţilor Judecătoriei Iaşi că în cele 27 de zile în care a fost încarcerat în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi a stat în condiţii greu de imaginat.

 

„M-a marcat pe viaţă”

„În secolul XXI mă urinam în sticla de băut apă, iar când mergeam la WC pentru necesităţi eram nevoit să bat cu sticla de plastic în ciment pentru a nu mă muşca vreun şobolan, o muşcătură de şobolan ar fi însemnat condamnarea la moarte”, a precizat deţinutul, în cererea de chemare în judecată.

Acesta a susţinut şi că a împărţit o celulă de 1,20 metri pe 3 metri cu un alt deţinut, iar în octombrie anul trecut a fost martorul unei tentative de suicid. „Înţeleg sunt o persoană privată de libertate, dar nu şi la viaţă (...). Iar trauma suferită în IPJ Iaşi, mai exact în data de 28.10.2016 când am văzut cum un tânăr de 19 ani s-a aruncat în ştreangul morţii fără niciun pic de regret m-a marcat pe viaţă, iar privirea lui şi acea imagine mă vor urmări toată viaţa. De nu reuşeam să-l salvez mă simţeam vinovat pentru moartea lui”, a scris în acţiune Marcel Crişan.

Arestul de la Poliţia municipiului nu oferă condiţii rezonabile

 

Critici în serie

La Arestul Poliţiei ieşene sunt efectuate de câţiva ani lucrări de reabilitare şi modernizare, iar sediul ar urma să fie dat în folosinţă în primăvara lui 2017. Din 2006, Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Iaşi funcţionează provizoriu la demisolul Poliţiei Municipiului Iaşi.

Condiţiile de detenţie din arestul IPJ Iaşi, cât şi din alte inspectorate din ţară au fost criticate frecvent în ultimii ani, fiind obiectul mai multor procese prin care cei încarceraţi au solicitat plata de daune morale. 

 

Judecat pentru ultraj

Marcel Crişan, care este recidivist, a fost trimis în judecată pentru ultraj, anul trecut, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Acesta a fost acuzat că, în 19 octombrie 2016, i-ar fi dat un pumn în faţă unui poliţist care a încercat să îl legitimeze. Crişan a fost arestat preventiv, iar la audieri ar fi declarat că poliţistul s-ar fi lovit cu faţa de pământ când a încercat să-l legitimeze.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30