Liberalii cer comisie de anchetă pentru verificarea modului în care Salubris s-a ocupat de câinii vagabonzi din Iași

Liberalii cer comisie de anchetă pentru verificarea modului în care Salubris s-a ocupat de câinii vagabonzi din Iași


Consilierii locali ai PNL Iași solicită  înfiinţarea unei comisii de anchetă care să verifice activitatea Salubris. Ei doresc să afle cum s-au cheltuit 17 milioane lei, în ultimii 10 ani, pentru gestionarea câinilor fără stăpân la nivelul Municipiului Iaşi şi să vină cu un plan de acţiuni coerent pentru a rezolva această problemă

Consilierii PNL Iași au depus un proiect de hotărâre pentru înființarea, la nivelul Consiliului Local, a unei comisii de anchetă și analiză a activității S.C. Salubris S.A., în urma tragicului eveniment în care o ieșeancă a fost sfâșiată de câini.

„Având în vedere că cetăţenii Municipiului Iaşi reclamă faptul că patrupedele canine fără stăpân sunt foarte numeroase în cartierele oraşului şi că există un sentiment de nesiguranţă în rândul acestora, considerăm că aleşii comunităţii trebuie să acţioneze cu fermitate pentru a evalua activitatea societăţii contractată pentru rezolvarea acestei probleme, dar şi pentru a veni cu soluţii punctuale”, a declarat consilierul local Etienne IGNAT, unul dintre inițiatorii proiectului de hotărâre.

 

„Cazul doamnei Elena Tudosă, ieșeanca sfâşiată de o haită de câini la marginea oraşului la finalul anului trecut, este un semnal puternic care obligă deliberativul şi executivul oraşului să acţioneze prompt pentru rezolvarea acestei probleme. În ultimii 10 ani, Primăria a cheltuit, conform datelor oficiale, aprox. 17 mil. lei pentru gestionarea câinilor comunitari. Vrem să vedem eficienţa cheltuirii acestor fonduri şi cum putem rezolva această problemă”, a spus Răzvan TIMOFCIUC, consilier local.

 

În aceste condiţii, grupul PNL Iași din Consiliul Local propune înfiinţarea unei Comisii Speciale de Analiză şi Anchetă a activităţii S.C. Salubris. S.A

 

Rolul Comisiei va fi:

- Analizarea şi verificarea modului în care S.C. Salubris S.A. şi-a îndeplinit atribuţiile de gestionare a câinilor comunitari pe raza municipiului Iaşi din momentul în care, în baza legii, acest serviciu a fost delegat către societate de către Primăria Municipiului Iași.

- Analizarea şi verificarea modului de organizare, a organigramei, a resurselor folosite şi a capacităţii materiale de care dispune societatea pentru gestionarea câinilor comunitari pe raza municipiului Iaşi.

- Analizarea reclamaţiilor pe care le-a primit societatea de la cetăţenii Iaşului privind câinii fără stăpân, modalitatea prin care a răspuns şi rezolvat aceste reclamaţii.

- Evaluarea activităţii de hingherit din ultimii ani, plecând de la resursele de care dispune societatea şi de prevederile contractului încheiat cu Primăria Municipiului Iaşi.

- Analiza propunerilor venite din partea societății civile cu privire la modalitatea prin care municipalitatea poate îmbunătăți serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân.

- Întocmirea unui plan de măsuri pe termen scurt și mediu, realizat împreună cu specialiștii și asociații de profil, astfel încât Iașul să fie unul dintre orașele României în care câinii fără stăpân să nu mai constituie o problemă pentru cetățeni.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Go to top