fbpx
 

Schemă de ajutor de minimis pentru atragerea de investiții la Iași, propusă de consilierii PNL


Consilierii locali ai PNL Iaşi au transmis către Secretariatul Consiliului Local un proiect de hotărâre privind aprobarea procedurii de aprobare a schemei de ajutor de minimis pentru atragerea investiţiilor şi susţinerea dezvoltării economice a Municipiului Iaşi.

 

Mai exact, aprobarea acestei initiaţive presupune acordarea de scutiri de taxe pe trei ani consecutivi pentru firmele care vor aduce investiţii de peste 20 milioane de euro şi vor crea peste 400 de locuri de muncă.

 

„Având în vedere situaţia critică în care se afla Iaşul, uitat de partidul de la guvernare, este necesar ca pe plan local sa iniţiem toate demersurile necesare pentru dezvoltarea economiei oraşului nostru”, spun reprezentanții PNL Iași.

 

Concret, proiectul de hotărâre presupune:

  1. a) scutirea de la plata impozitului pe clădiri şi pentru terenul aferent (pentru investiţiile nou realizate de peste 100.000 de euro, altele decât locuinţe) pe o perioadă de 3 ani.
  2. b) scutirea de la plata impozitului pe clădiri şi pentru terenul aferent, pentru investiţii nou realizate, de natura locuinţelor (condominiu de locuinţe), de peste 500.000 euro, până la vânzarea lor.

 

Valoarea totală estimată a ajutorului de minimis care va fi acordat în cadrul prezentei scheme este de 1.000.000 euro, defalcată pe urmatorii 4 ani după cum urmează:

 

„Prin acest proiect de hotărâre, dorim să valorizăm aspectele din legislaţia europeană şi naţională care permit autorităţilor locale să iniţieze măsuri de relaxare fiscală pentru atragerea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă. Sperăm ca primarul Mihai Chirica să pună pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din luna februarie acest proiect de hotărâre şi să fie sprijinit de PSD, ALDE şi PMP”, a declarat Răzvan Timofciuc, consilier local şi unul dintre iniţiatorii proiectului de hotărâre.

 

 

În România mai sunt primării care au acordat ajutoare de minimis către persoane juridice, însă niciuna în procent de 100%.

 

„Punerea în aplicare a acestui proiect de hotărâre nu înseamnă mai puţin bani la bugetul local, din contră. Prin efectele acestei scheme de minimis se vor returna cu 152% mai mult decât suma cu care sunt scutiţi beneficiarii măsurii, fiind o situaţie win-win”, a declarant Etienne Ignat, consilier PNL Iaşi.

 

Totodată, reiterăm poziţia consilierilor PNL de a avea un buget al municipiului, în 2017, din care cel puţin 30% să reprezinte investiţii şi proiecte de dezvoltare.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30