fbpx
Portokal
Consilierii PNL Iași: Mihai Chirica a dat dovadă de iresponsabilitate crasă (VIDEO)

Consilierii PNL Iași: Mihai Chirica a dat dovadă de iresponsabilitate crasă (VIDEO)


Consilierii locali liberali afirmă că primarul Mihai Chirica a dat dovadă de „iresponsabilitate crasă” când a vorbit despre calitatea apei din Iași. Astăzi, 21 martie,  în cadrul unei conferinţei de presă, consilierii municipali ai PNL Iaşi Răzvan Timofciuc, Etienne Ignat şi Vlad Ghizdovăţ au prezentat două proiecte de hotărâre de Consiliu Local ce vor fi înaintate Primăriei Municipiului Iaşi.

 

Liberalii au luat astăzi poziție în scandalul provocat de declarațiile primarului Mihai Chirica referitoare la calitatea apei din Iași.

 

Răzvan Timofciuc: „Dacă a știut, acum 10 ani, că ieșenii beau apă infestată cu dejecții și șobolani morți, atunci este și el complice la crima cu premeditare și  se face responsabil de tăinuire. Iar, dacă nu este adevărat, sunt pur și simplu declarații aberante, halucinante, iar consecințele de ordin juridic trebuie să existe”

 

 

Primul proiect de hotărâre vizează schimbarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Consiliului Local Iaşi în sensul introducerii unui alineat la art. 45 care să prevadă faptul că „proiectele de hotărâre inițiate de consilierii locali vor fi introduse pe ordinea de zi în maximum 40 de zile de la depunerea acestora la secretariatul Consiliului local”.

 

„Noi, grupul de consilieri PNL Iaşi, am depus până în prezent 4 iniţiative la nivelul Consiliului Local. Deşi legea administraţiei publice specifică clar faptul că “consilierii locali au dreptul la iniţiativă în promovarea actelor administrative, individual sau în grup”, primarul Chirica abuzează de prerogativele sale şi nu include pe ordinea de zi a şedinţelor de CL proiectele noastre de hotărâre. Astfel, considerăm că drepturile noastre legale de a ne desfăşura activitatea sunt lezate. De aceea, dorim modificarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare pentru a oferi şansa aleşilor locali să îşi îndeplinească cu responsabilitate mandatul încredinţat de cetăţeni”, a spus consilierul local Răzvan Timofciuc.

 

Totodată, consilierii liberali propun un proiect de hotărâre pentru eliminarea a 35 taxe locale pentru reducerea birocraţiei la nivelul administraţiei publice ieşene şi pentru că aceste taxe încalcă principiul transparenţei Primăriei în relaţia cu ieşenii.

 

„Taxele de eliberare de copii după contracte de închiriere, contractele de vânzare-cumpărare, contracte de concesiune şi alte tipuri de contracte sau taxele de eliberare a unei adeverinţe privind eliberarea unor copii după documente de interes public sunt câteva exemple de taxe care încalcă principiul transparenţei publice. Ieşenii nu ar trebui să plătească pentru accesul la informaţiile publice!”, a declarat Vlad Ghizdovăţ, consilier local din partea PNL.

 

„Am estimat un număr anual de 2000 de ieşeni, persoane fizice şi juridice, care nu ar mai trebui să umble pe drumuri pentru a plăti aceste taxe inutile. Impactul bugetar, în eventualitatea aprobării acestui proiect de hotărâre, este de aprox. 90.000 euro. Aceşti „deficit” la bugetul local poate fi acoperit prin aprobarea proiectului de hotărâre propus de PNL Iaşi privind acordarea de facilităţi fiscale investitorilor (schema de ajutor de minimis) care, în situaţia aprobării de majoritatea PSD, ar crea minimum 400 noi locuri de muncă”, a conchis Etienne Ignat, consilier PNL Iaşi.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Go to top