fbpx
Portokal
Suspans maxim: turul doi la PNL. Bodea sau Dobrincu? (VIDEO)

Suspans maxim: turul doi la PNL. Bodea sau Dobrincu? (VIDEO)


Tensiuni și nervi, vineri seara, după aflarea rezultatelor la alegerile pentru șefia organizației municipale a PNL Iași. După cinci ore de confruntări, liberalii n-au reușit să-și aleagă un lider. Va fi un al doilea tur de scrutin, duminică, bătălia finală urmând a se da între deputatul Matius Bodea și istoricul Dorin Dobrincu.

 

464 de liberali au fost prezenți în sală la alegerile de vineri. După numărarea voturilor, Marius Bodea a obținut 226 de voturi, iar principalul său contracandidat, Dorin Dobrincu, a primit 206 voturi. După anunțarea rezultatului, organizatorii au precizat și că nu va fi un alt tur de scrutin.

 

Anunțat ca și câștigător de Comisia condusă de Dan Niță, primarul din Miroslava, Marius Bodea a ținut un scurt discurt: „Felicit toți contracandidații, inclusiv de domnul Dobrincu care a obținut un scor bun. Mesajul meu este unul de unitate. Să lăsăm bălăcăreală şi să trecem la treabă“.

 

Scandalul a pornit la puțin timp după numărarea voturilor și anunțarea câștigătorului. Taberele și-au adus acuzații grele una alteia.

 

 

Marius Dangă, susținător al lui Dorin Dobrincu a fost cel care a contestat deschis rezultatul anunțat, solicitând organizarea unui al doilea tur întrucât Bodea nu a avut jumătate plus unu din sufragii.

 

„Articolul din regulament este clar: câştigător în primul tur este cel care obţine jumătate plus unu dintre voturile celor prezenţi. Asta e cooperativa care interpretează cum vrea“, a strigat Dangă din sală.

„Toți candidații au dreptul la contestaţie, haideţi să nu transformăm asta într-un război civil“, a răspuns Costel Alexe.

„Citiţi regulamentul!“, i s-a răspuns.

 

Deși anterior, Niţă afirmase că nu va fi organizat un nou scrutin, având în vedere că fuseseră înregistrate 444 de voturi valabil exprimate şi 16 anulate, după o nouă analiză s-a decis organizarea unui nou tur de scritin, duminică, în aceeași locație, Hotel Internațional. Bătălia finală se va da între Marius Bodea și Dorin Dobrincu.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Go to top