fbpx
Portokal
Etienne Ignat, consilier local PNL: „În lipsa unor măsuri concrete, poluarea în Iași atinge cote alarmante”

Etienne Ignat, consilier local PNL: „În lipsa unor măsuri concrete, poluarea în Iași atinge cote alarmante”


Primăria Municipiului Iaşi nu a fost în stare să realizeze Planul de Calitate al Aerului din cauza indolenţei şi incompetenţei, în ciuda faptului că aleşi PNL au atras atenţia în mai multe rânduri cum trebuie îmbunătăţit acest document. Primarul Mihai Chirica încă nu a convocat şedinţa extraordinară de CL pentru a dezbate proiectul de hotărâre iniţiat de PNL pentru achiziţia a 2 filtre de aer, ignorând regulamentul Consiliului Local

 

Primăria Municipiului Iaşi a plătit 90.000 lei pentru Planul de Calitate al Aerului, un studiu care ar trebui să vină cu o serie de soluţii în vederea rezolvării problemei poluării din Iaşi. Conform adresei primite din partea compartimentului Serviciul Promovare și Monitorizare Calitate Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi, unul din motivele respingerii Planului de Calitate a Aerului a fost că acesta nu respectă art. 17 şi 18 din HG 257/2015, adică fix ceea ce PNL Iași transmis prin mai multe adrese Primăriei, chiar din timpul dezbaterii pe acest document.

 

„Au trecut 6 luni în care nu s-a întâmplat nimic. În lipsa unor măsuri concrete pe care ar trebui să le stabilească Planul de Calitatea a Aerului, poluarea în Municipiul Iaşi atinge cote alarmante.

 

Primăria Municipiului Iaşi, ocupată până peste cap de „sărbători” şi tot felul de evenimente, uită că ieşenii îşi doresc de la aleşi să ia măsuri concrete în reducerea poluării şi că sănătatea lor primează.

 

Îl rog pe d-nul Primar Mihai Chirică să se maturizeze, să schimbe postul de desene animate la care se uită de prea mult timp şi să acceseze site-ul Agenţiei pentru Mediu Iaşi pentru a vedea situaţia alarmantă în care se regăseşte Iaşul din punct de vedere al calităţii aerului.

 

Pe această temă nu trebuie să existe dispute politice, ci soluţii. Nici până în momentul de faţă nu a reuşit să emită o dispoziţie prin care să anunţe convocarea unei şedinţe extraordinare, deşi o treime din consilieri au convocat-o încă de vineri 12.05.2016, pentru a discuta o soluţie concretă înaintată de consilierii PNL Iaşi: achiziţia a 2 filtre de purificare a aerului care pot fi amenajate în cele mai poluate zone din oraş”, arată consilierlo local PNL Etienne Ignat într-un comunicat de presă.

 

Datele oficiale arată că deja au fost 94 de depăşiri în perioada ianuarie-martie 2017 la cele 4 staţii din aglomerarea urbană Iaşi, respectiv staţiile amplasate în Podul de Piatră, Decebal-Cantemir, Copou şi Tomeşti.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Go to top