fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Valuri după Afterhills: Bodea cere delimitarea lui Chirica și Ateneului Iași de „ziarul abject" BZI

Valuri după Afterhills: Bodea cere delimitarea lui Chirica și Ateneului Iași de „ziarul abject" BZI


Deputatul Marius Bodea: „În urma campaniei abjecte de denigrare a unui festival privat care pune Iaşul pe harta evenimentul de anvergură din România, solicit conducerii Ateneului Tătăraşi să retragă premiul nedrept oferit cotidianului Bună Ziua Iaşi pentru „promovarea culturii” în luna aprilie a acestui an”.

 

„În luna aprilie a acestui an, Ateneul Tătăraşi, instituţie de cultură aflată în subordinea Primăriei Municipiului Iaşi, a oferit un premiu special pentru „promovarea culturii” ziarului de şantaj Bună Ziua Iaşi (BZI).

 

Acest premiu, ce validează un cotidian controversat, care face mult rău comunităţii ieşene prin încercarea sistematică de a macula oameni de afaceri, oameni politici, instituţii sau pe oricine nu cedează şantajului, a fost oferit într-un mod cu totul arbitrar şi nedemn pentru o instituţie de cultură din subordinea Primăriei Municipiului, finanţată din bani publici, adică din banii celor care sunt victimele acestor campanii agresive de defăimare”, afirmă deputatl Marius Bodea, șeful Organizației Municipale a PNL Iași, într-un comunicat de presă.

 

„În urma campaniei abjecte a acestui cotidian de denigrare a festivalului Afterhills care a avut loc la Iaşi în perioada 23-25 iunie, un eveniment de cultură privat major, care aduce nenumărate beneficii comunităţii noastre în termeni de promovare oraşului la nivel naţional şi internaţional, turişti şi efervescenţă economică şi socială, solicit conducerii Ateneului Tătăraşi să retragă acest premiu şi să delimiteze instituţia, care este a tuturor ieşenilor, de astfel de practici nedemne.

 

Deşi cotidianul Bună Ziua Iaşi este aservit eminamente primarului Chirica, devine fără echivoc o chestiune de salubritate civică să se delimiteze de acest ziar care, prin campaniile de denigrare pe care le face, loveşte în ieşeni.

 

Totodată, conducerea Primăriei trebuie să reevalueze politicile în domeniul culturii. Prin cheltuirea masivă a banilor publici pentru organizarea de festivaluri, Primăria face o concurenţă neloială investitorilor privaţi şi descurajează iniţiativele organizaţiilor independente de a se implica în organizarea de evenimente culturale de anvergură”, mai spune Marius Bodea în documentul citat.


Citeste si...
Nota
(4 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30