fbpx
Portokal
Veteran ISIS, executat prin incendiere: acuzat de moartea lui al-Baghdadi, liderul teroriștilor

Veteran ISIS, executat prin incendiere: acuzat de moartea lui al-Baghdadi, liderul teroriștilor


Jihadiștii ISIS au recurs la un gest de cruzime, ucigând prin incendiere pe unul dintre veteranii organizaţiei lor.

 

O sursă locală din Irak a raportat pentru jurnaliştii de la Alalam că jihadiștii Stat Islamic l-au incendiat pe unul dintre membrii veterani ai organizaţiei lor, Abu Qatibeh, pe care-l acuză că s-ar face vinovat de moartea liderului lor, Abu Bakr al-Baghdadi.

 

Sursa susţine că la câteva ore după ce a fost arestat, Abu Qatibeh a fost incendiat de către jihadiști în faţa unei mulţimi adunate în zona centrală a Tal Afar.

 

„Abu Qatibeh, care era un prieten apropiat a lui al-Baghdadi, a acceptat implicit dezvăluirile anterioare legate de moartea conducătorului ISIS şi a strigat în timpul predicii de vineri, ceea ce a ridicat câteva suspiciuni. ISIS l-a arestat şi l-a executat sub acuzaţia de răzvrătire", declară sursa în cauză.

 

Jihadiștii ISIS au răscolit casa lui Abu, după care l-au arestat din cauza remarcei referitoare la credinţa lui al-Baghdadi pe care a enunţat-o vineri în timpul predicii.

 

„Membrii ISIS i-au asediat casa lui Abu Qatibeh, care era un prieten apropiat a lui al-Baghdadi, după care l-au arestat. Abu Qatibeh nu s-a opus arestării", susţine sursa citată.

 

„Abu Qatibeha fost arestat la o zi după ce s-a implicat în moartea lui al-Baghdadi, cauzând vaste dispute printre membrii ISIS legate de credinţa liderului lor", adăugă sursa.

 

În plus, sursa citată susţine că jihadiștii nu fac foarte multe dezvăluiri legate de moartea liderului lor, care s-a produs acum câteva săptămâni în urma unui atac aerian în Siria. La care se adăugă faptul că lipsa de reacţie publică a jihadiștilor, cu privire la moartea liderului lor, este posibil legată şi de problema succesiunii puterii în interiorul grupării teroriste, susţin jurnaliştii de la Al-Alalam.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Go to top