Marius Bodea: Primăria Municipiului Iași, captivă rechinilor imobiliari

Marius Bodea: Primăria Municipiului Iași, captivă rechinilor imobiliari


La Primăria Municipiului Iași s-a instalat un sistem periculos, ce acţionează discreţionar, în scopul intereselor particulare ale celor aflaţi la conducere, este de părere deputatul PNL Marius Bodea.

„În susținerea a ceea ce spun am venit în mai multe rânduri cu exemple de practici de la nivelul Primăriei care confirmă acest lucru: achizițiile netransparente de la societățile din subordinea municipalității, contractele date cu dedicație ”prietenilor” celor aflați la conducere (cazul ”Gafița” de la Spații Publice este simptomatic) sau arbitrariul în autorizațiile emise de Primărie, mai ales pe zona de urbanism.

 

În timp ce sunt ieșeni care așteaptă cu lunile eliberarea unui certificate de urbanism sau eliberarea unei autorizații de construcții, mahări din PSD, cum e fostul viceprimar Surdu, să dau doar un exemplu, reușesc să obțină aceste avize de pe o zi pe alta”, arată parlamentarul liberal.

 

„Haosul urbanistic din oraş este cu premeditare întreţinut de actuala conducere a Primăriei pentru a servi intereselor private. Faptul că PUG-ul, documentul fundamental care stă la baza dezvoltării armonioase a oraşului este prelungit an de an tocmai din 2009, iar din 2007 nu s-a realizat încă un registru al spaţiilor verzi, desi este obligaţie prin lege, sunt elemente care susţin ceea ce spun. Tergiversarea acestor două proiecte obligatorii pentru municipalitate are rolul de a proteja interesele obscure ale rechinilor imobiliari.

 

Partidul Național Liberal a solicitat în repetate rânduri în Consiliul Local urgentarea aprobării Planului Urbanistic General și finalizării Registrului Spațiilor Verzi și vom continua să facem acest lucru, ca demersuri politice. Însă situația de acum intră în zona penală pentru că finalizarea PUG-ului și Registrului Spațiilor Verzi sunt este amânate cu bună-știință de actuala conducere din Primărie, în frunte cu Primarul Chirica”, mai spune Bodea.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Go to top