fbpx
Portokal
Surse: cine sunt miniștrii de pe lista neagră a premierului Tudose. Azi ar putea fi dați afară!

Surse: cine sunt miniștrii de pe lista neagră a premierului Tudose. Azi ar putea fi dați afară!


În afară de Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi de Viorel Ilie, miniştrii cu probleme penale din Guvern, pe lista de remanieri a premierul Mihai Tudose mai sunt Răzvan Cuc (Transporturi) şi Florian Bodog (Sănătate). Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, în ciuda gafelor monumentale, ar putea rămâne în continuare în Executiv, au declarat surse politice pentru „Adevărul“.

 

„Dacă tot facem un reset la partea de imagine, sunt cel puţin încă doi miniştri, pe lângă cei cu probleme penale, pe care am să-i rog să părăsească Cabinetul. O mini-remaniere“, a spus premierul Mihai Tudose, aseară, la Antena 3.

 

Demiterea vicepremierului Sevil Shhaideh este marea lovitură pe care Mihai Tudose i-o va aplica lui Liviu Dragnea. Shhaideh este ministrul în care liderul PSD are cea mai mare încredere, dovadă faptul că i-a dat pe mână ministerul Dezvoltării, robinetul cu bani pentru aleşii locali. Dacă Shhaideh va fi remaniată, Liviu Dragnea pierde controlul asupra liderilor PSD din teritoriu, baza puterii sale în partid. Mihai Tudose o va înlocui pe Shhaideh cu unul dintre apropiaţii săi, şi, astfel, va prelua cotrolul asupra partidului, arată sursa citată.

 

Rovana Plumb, ministrul pentru fonduri europene, va fi şi ea demisă din cauza problemelor penale. La fel ca Sevil Shhaideh, Rovana Plumb este implicată în dosarul Belina, care duce la Liviu Dragnea.

 

Viorel Ilie (ALDE), ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, va părăsi şi el Guvernul, fiind implicat într-un dosar care vizează măsluirea unor concursuri pentru angajări în minister.

 

Răzvan Cuc, ministrul Tarnsporturilor, nu mai are nicio şansă de a continua în Executiv. Premierul îi reproşează eşecul proiectelor de infrastructură. Cuc este unul dintre apropiaţii lui Nicolae Bădălău, preşedintele executiv al PSD, la rândul său unul dintre apropiaţii lui Dragnea.

 

Florian Bodog este implicat într-un scandal de plagiat, iar imaginea sa oricum era la cote foarte scăzute după criza vaccinurilor.

 

Ilan Laufer, ministrul pentru IMM-uri, este şi el pe lista neagră a premierului, potrivit unor surse Mediafax.

 

Liviu Pop, în ciuda gafelor pe bandă rulantă, ar putea scăpa de remaniere, susţin surse politice. Premierul este mulţumit de activitatea sa, însă imaginea dezastruoasă pe care o are Pop în spaţiul public i-ar putea aduce, totuşi, demiterea.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Go to top