fbpx
Portokal
Cosette Chichirău îl aduce pe Șerban Nicolae în fața instanței: „Bărbații ne tratează cumva ca pe subalternele lor”

Cosette Chichirău îl aduce pe Șerban Nicolae în fața instanței: „Bărbații ne tratează cumva ca pe subalternele lor”


Cosette Chichirău îl va da în judecată pe Șerban Nicolae, după ce senatorul PSD a insultat-o. Deputata USR transmitea imagini din Parlament, de la dezbaterile pe marginea Statutului magistraților, și a intrat într-un conflict cu Șerban Nicolae. Acum așteaptă decizia Consiliului pentru Combaterea Discriminării, pentru a face și plângerea penală.

Parlamentarul ieșean crede că astfel de derapaje le fac pe femei să ocolească o carieră politică.

„Suntem puține, bărbații ne tratează cumva ca pe subalternele lor, secretarele lor, suntem atacate în plen. Eu, personal, nu, dar alte femei, cu o istorie mai lungă în politică, sunt atacate despre viața lor personală, atacuri care nu au ce să caute în plenul Parlamentului, iar scopul acestor atacuri este intimidarea, marginalizarea și, până la urmă, eliminarea vocilor noastre. Nu este neapărat o problemă între Putere și Opoziție, am văzut chiar colege de la PSD insultate de proprii lor colegi de partid. Cred că în România nu ne-am obișnuit încă cu ideea că femeia poate fi puternică”, a spus Cosette Chichirău pentru Libertatea.

Cosette Chichirău este convinsă că Șerban Nicolae s-ar fi comportat diferit dacă ar fi confruntat un bărbat.

„Cred că nu ar fi făcut remarci sexuale, de exemplu. Atacul împotriva femeii este de gen, este o diferență sexuală și atunci femeia este asociată, nu știu, cu sexul, sau oricum ceva inferior. Și atacul la adresa mea a fost și de competență, că nu știu despre ce vorbesc, a fost și personal, despre mama mea, dar a fost și că are fotografii (n.r. fotografii cu ea făcând sex anal). Deci asta e o intimidare clar împotriva unei femei care cu siguranță nu s-ar fi făcut împotriva unui bărbat”, a mai spus Cosette Chichirău pentru sursa citată.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Go to top