Marius Bodea: „Încă din 2016 vorbesc despre acest festival al abuzurilor tolerate de către Primărie, în frunte cu majoritatea PSD din CL și primarul Chirica

Marius Bodea: „Încă din 2016 vorbesc despre acest festival al abuzurilor tolerate de către Primărie, în frunte cu majoritatea PSD din CL și primarul Chirica


Deputatul Marius Bodea, împreună cu aleșii locali PNL Iași, au participat ieri, 12 aprilie, la protestul de pe Esplanada Oancea inițiat de către cetățenii din zonă, nemulțumiți că acolo urmează să se construiască trei blocuri care vor distruge spațiile verzi, spațiile de joacă pentru copii și care vor sufoca întreaga zonă.

La această acțiune de protest au participat aproximativ 200 de ieșeni.

„Încă din 2016 vorbesc despre ascest festival al abuzurilor tolerate de către Primăria Municipiului Iași, în frunte cu majoritatea PSD din CL și primarul Chirica. Situația de pe Esplanada Oancea este revoltătoare, dar nu este singulară. În fiecare cartier există un proiect al unui samsar imobiliar din anturajul primarului care încalcă legea, distruge spațiile verzi, nu ține cont de punctul de vedere al locatarilor, nu respectă normele urbanistice minimale. Toată această înșiruire de abuzuri din tot orașul este consecința haosului din urbanism tolerat de către Primărie, în lipsa unui Plan Urbanistic General al orașului adaptat la realitățile sociale, economice ale Iașului”, a spus Marius Bodea.

Totodată, liberalul a enumerat câteva dintre neregulile proiectelor imobiliare de pe Espalanda Oancea.

„Din punct de vedere social, este absurd să distrugi singura zonă de promenadă dintr-un cartier. Este anormal să afectezi dreptul de proprietate al cetățenilor ce rezidențiază acolo de zeci de ani, construind blocuri-turn de 42 metri la 15 metri de blocul lor de patru etaje. Răspunsul zeflemitor al primarului Chirica trădează, de fapt, o situație gravă la nivelul Primăriei: primarul apără interesele prietenilor săi dezvoltatori imobiliari și este total surd la punctul de vedere al ieșenilor. Vedem aceeași aroganță a primarului ca și în cazul de la Rond Vechi-CUG, unde același prieten samsar imobiliar paticipant la cumătria sa a distrus zona”, a spus Marius Bodea, deputat PNL Iași.

Deputatul PNL a anunțat că a înștiințat toate instituțiile statului pentru a opri „măcelul” spațiilor verzi și a Esplanadei Oancea și a subliniat că dezvoltarea urbanistică a orașului trebuie făcută armonios, respectându-se atât dreptul de proprietate al celor care construiesc, cât și dreptul de proprietate al celor care urmează să fie afectați de noile blocuri.

„Voi înainta interpelări la toate instituțiile statului (Agenția pentru Mediu, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul de Stat în Construcții, Oficiului pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară etc.) pentru a verifica cum s-au emis avizele pentru aceste două PUZ-uri, în condițiile în care sunt nereguli majore în documentația aprobată în CL de către majoritatea PSD. Dezvoltarea imobiliară în Iași nu trebuie să însemne distrugerea spațiilor verzi, distrugerea calității vieții, creșterea nivelului de poluare, sufocarea traficului și afectarea dreptului de proprietate al celor care rezidențiază lângă proiectele imobiliare. Dezvoltarea imobiliară trebuie făcută armonios, astfel încât Iașul să nu devină un oraș cu cartiere-ghetou”, a mai spus Marius Bodea.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Go to top