NEVOIA DE MODELE ȘI DE LIDERI - Workshop  zonal organizat de PNL Iași

NEVOIA DE MODELE ȘI DE LIDERI - Workshop zonal organizat de PNL Iași


Vineri, 17 mai 2018, în sala de conferințe Vivaldi, Complex Palas, Iași, în organizarea Biroului  Județean  Iași al Organizației Pensionarilor si Vârstei a Treia a avut loc Workshop-ul zonal Nord-Est cu tema “Nevoia de modele si de lideri”, eveniment înscris în Programul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri și al împlinirii a 143 de ani de la crearea Partidului Național Liberal.

La acest eveniment au fost prezenți; președinți, prim-vicepreședinți, vicepresedinți și secretari - generali ai OPV3  din județele Iași, Suceava, Botoșani, Neamț, Bacau, Vaslui;  membri ai BPN OPV3 PNL. Au fost prezenți, de asemenea, parlamentari liberali ieșeni, consilieri județeni si locali, reprezentanți ai conducerii, județeane și locale a PNL precum și reprezentanți ai societații civile, personalități din domeniul învătământului, științei, artei și culturii.

În cadrul întâlnirii au avut intervenții: prof.univ.dr. Constantin Viorel Rusu, de la Facultatea de Geografie a Universității Al.I.Cuza; col.(r) Emil Teofil Bălteanu, antreprenor; prof. univ. dr. Traian Dinorel Stănciulescu de la Facultatea de Filozofie a Univerității Al. I. Cuza, Iasi; scriitoarea Shanti Nilaya; prof. univ. dr. Adrian Dima, Iulia Scantei, senator,  Marius Bodea și Costel Alexe, deputați în Parlamentul României dar și reprezentanți ai OPV3 din cele  șase județe ale Moldovei.

„Întâlnirea a scos în evidență de ce o asemenea temă și mai ales de ce la pensionari, despre care se spune adesea că ei, ce au avut de făcut au făcut, ce au avut de spus au spus, că ar fi bine să-și vadă de bătrânețele lor. Am ales aceasta temă pentru că din discuțiile cu mulți seniori liberali, cu personalități stiințifice, artistice și academice, neangajate politic dar cu ferme optiuni pentru principiile și valorile liberale, am reținut că mari împliniri sociale, economice și politice s-au înregistrat atunci când în funcții și demnități publice mai mari sau mai mici s-au aflat lideri autentici, competenti, recunoscuți și nu desemnați, care s-au dedicat trup și suflet unei cauze înalte, unui țel”, a declarant Magdalena Lupu vicepreședinte OPV3 pe Zona Nord-Est și președinte OPV3 Iași.

Workshop-ul s-a încheiat cu un scurt tur de orizont prin Iașii Marilor Uniri, ai marilor valori de cultură și istorie națională. Au prefațat și condus acest emoționant periplu cercetător dr. Liviu Brătescu, de la Institutul de Istorie “A.D.Xenopol” din cadrul Academiei Române și istoricul Aurica Ichim, doctor în stiințe, directorul Muzeului Unirii din Iași, acolo unde mulțí dintre cei prezenți la conferința zonală s-au reîntâlnit cu memoria timpului Unirii de la 1859 dar și cu personalitatea celui care a întemeiat statul modern român.


Citeste si...
Nota
(2 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Go to top