fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Marius Bodea: Primarul Iașului propune consilierilor locali să îi aprobe incompetența

Marius Bodea: Primarul Iașului propune consilierilor locali să îi aprobe incompetența


Mâine, în cadrul ședinței de Consiliu Local, primarul Mihai Chirica propune aleșilor locali să aprobe execuția bugetară pentru primul trimestru al anului 2018.

Execuția bugetară a Primăriei Municipiului Iași pe primul trimestru indică un grad de realizare a cheltuielilor de 36,24%, la un nivel de colectare a taxelor și impozitelor de 95,7%.

La secțiunea dezvoltare, gradul de realizare a investițiilor este de 30,48%. Practic, din investițiile și cheltuielile pe care și le-a propus a fi finalizate în primul trimestru, conducerea Primăriei a reușit să realizeze doar o treime.

„Dincolo de avalanșa de propagandă și starea permanentă de conflict cultivată de dl. Mihai Chirica, datele reci ale execuției bugetare sunt imaginea neputinței administrative a actualei conduceri a Primăriei Municipiului Iași. Toate investițiile publice sunt tărăgănate cu anii din cauza documentațiilor de achiziții arbitrare, a lipsei de profesionalism și a nepăsării. Vedem cum investiția pentru realizarea podului peste Bahlui din zona Cicoarei tărăgănează deja de un an, achiziția parcometrelor de 2 ani, amenajarea turistică a râului Bahlui de 3 ani, modernizarea parcurilor de joacă pentru copii, la fel, de 3 ani, ca să nu mai vorbesc de marile proiecte ale Iașului (Sala Polivalentă nouă, stadion, realizarea unei autogări sau realizarea unui ”plămân verde” al orașului în zona C.A. Rosetii, pe o suprafață de 60 ha)”, a spus deputatul Marius Bodea, președintele Biroului Politic Local al PNL Iași.

Totodată, consilierii Partidului Național Liberal se opun creșterii prețului la biletul cu o călătorie a Companiei de Transport Public, de la 2 lei  la 2.5 lei, iar a biletului cu două călătorii de la 4 lei la 5 lei.

„Actuala politică tarifară a CTP este în disonanță cu politicile europene privind transportul public. În timp ce în marile orașe europene administrațiile locale dezbat serios oportunitatea gratuității transportului public pentru a încuraja populația să lase acasă mașinile, la Iași ”cursul” este taman invers. Nu ține argumentul creșterii prețului la bilete cu 25%, în condițiile în care durata unei călătorii în cazul biletelor pentru o călătorie şi pentru două călătorii va fi de 120 de minute pentru că, în acest moment, nu există niciun studiu care să releve că cea mai mare parte a utilizatorilor transportului public recurg zilnic la transbordări pentru a se deplasa în oraș”, a spus Marius Bodea.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Go to top